Premiere: Syngende sommerrap fra danske Eebz på ‘Fredag’

Premiere: Syngende sommerrap fra danske Eebz på ‘Fredag’

I april havde vi Eebz med på vores liste over ’10 nye danske rappere, du skal holde øje med’. Dengang var det på baggrund af den samfundskritiske ‘Det de ik’ forstår’, men der er nye boller på suppen med den nye single ‘Fredag’ fra Nørrebro-rapperen med de gambianske rødder.

»En af mine venner bad mig om at beskrive min fredag, så jeg begyndte at smide ord på alt, hvad jeg foretager mig fra jeg står op om morgenen til jeg forsvinder ind i natten«, fortæller Eebz.

Nummeret er da også mere fest end samfundsspidning, og der er stærke aner af den syngende afropop, som blandt andet nigerianske Wizkid er i gang med at sprede budskabet om. Barndomsvennen Bar Z er desuden gæst på tracket.

21-årige Ebriama Jaiteh bor i dag på Nørrebro, der er direkte inspiration til teksten i ‘Fredag’, men han boede som 13-16-årig i en by syd for London, hvor hans interesse for rap begyndte.

Læs også: Her er 10 nye danske rappere, du skal holde øje med

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af