Halvårets bedste sange: Top 10-1

10. Whitney ’Golden Days’

Whitney henter næring fra en sund portion nostalgi, hvilket man også kunne opleve på dette års Roskilde, hvor bandet diverterede med en Everly Brothers-tribut. Det er derfor passende, at indie-country-folk-soul-kollektivets måske mest smittende sang på debutalbummet fra i år hedder ’Golden Days’, for både titlen og sangens snurrige, sødmefulde melodi indkapsler perfekt attraktionen ved det unge amerikanske band.


9. James Blake ’Choose Me’

Britens (meget lange) ’The Colour In Anything’ skulle ved første øjekast anskues som et samlet værk, men ved nærmere gennemlyt åbenbarer mange af sangene sig som små mesterværker i egen ret. Den himmelravende ’Choose Me’ er vores personlige favorit – en hjerteskærende besked til en (tidligere?) elsker, hvor Blake kører helt ud af den emotionelle landevej med de besættende »Have I? Have I«-linjer.


8. Anderson .Paak ‘Come Down’

Der er mange nævneværdige højdepunkter på Anderson .Paaks gennembrudsplade, ‘Malibu’. Men med ‘Come Down’ står det helt klart, at vi har at gøre med en kunstner af seriøs karat. Som et sted mellem Kendrick Lamars heftige, melodiske flow og James Browns energisk-sensuelle funk-croon finder vi en selvsikker Paak, der med overlegen attitude dominerer den overmåde funky lydside af sitrende percussion-loops, kølige basgange og jamrende guitar. Doesn’t he make it look easy? Doesn’t he make it look good?

Annonce
Soundvenue 1 / 4 Soundvenue