Halvårets bedste sange: Top 25-11

2016 har allerede været et hitspækket år, så det har ikke været en nem udvælgelse. Men ikke desto mindre har vi håndplukket 25 af de stærkeste numre fra både ind- og udland – og vi tæller ned fra 25.

25. M83 ’Solitude’

M83’s ’Junk’ var en skuffende omgang, hvis smagløse retro-fetichisme lidt for ofte lagde sig op af albumtitlen. Enkelte sange ramte dog plet, og denne storladne flødeballade er et rørende eksempel på, at Anthony Gonzalez stadig kan være forløsende, når han maler med den helt brede patos-pensel.


24. Angel Olsen ‘Shut Up Kiss Me’

Videoen til ‘Shut Up Kiss Me’, som forvarsler det kommende album ‘My Woman’, nåede lige akkurat at dumpe ind i slutningen af juni og er dermed en appetitlig pølseende-rosin i denne halvårsliste. Det ligefremme, rockende udtryk understøtter fint sangens direkte budskab, der leveres med et lille strejf af vanvid og et stort aftryk af en kvinde, der ved, hvad hun vil have. Vi er faldet for hende for længst.


23. A.K. Paul ‘Landcruisin’

‘Landcruisin’ er ikke kun første single fra A.K. Paul, men også første skæring fra A.K. og Jais såkaldte Paul Institute-projekt. Mystikken omkring brødrene er intakt, og den smyger sig om ‘Landcruisin’, der det ene øjeblik fanger sin lytter i en motorsavsmassakre, det næste i et sci-fi-eventyr. De storstilede virkemidler holdes i snor af de ‘They Don’t Really Care About Us’-attituderige beats, den skarpe, farvestrålende synthregn, de sødmefulde harmonier og det Prince-klingende, selvsikre r’n’b-format. Uanset hvad der gemmer sig bag projektet, er vi mildest talt spændte på at høre mere.

Soundvenue 1 / 5 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold