Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange – nu med Frank Ocean

I sidste uge holdt vi Frank Ocean ude af ugens Top Tracks – de nye sange skulle lige have lov til at forplante sig. Nu er han dog med – to gange endda. Sådan er det, når man udgiver to album.

1. Diana Gordon ‘Woman’

Bag det endnu fremmedartede navn Diana Gordon gemmer der sig en sangskriver, der har haft en finger med i spillet på selveste Beyoncés seneste album ’Lemonade’. For nylig landede hun sin tv-debut hos Stephen Colbert med den nye single ’Woman’, der er en rocket og herkulisk girl power-sang, som trækker på både Beyoncé- og Nicki Minaj-referencer. Er hendes ’Lemonade’-sangskrivning et værdigt dømmegrundlag (‘Daddy Lessons’, ‘Sorry’ og ‘Don’t Hurt Yourself’), kan man sagtens forestille sig en lovende musikkarriere for Gordon, der har relanceret sin karriere under sit fødenavn og fået en pladekontrakt med 4AD.


Skærmbillede 2016-08-21 kl. 14.36.55

 

2. Frank Ocean ‘Pink + White’

Farver ser ud til at være bærende temaer i flere af hr. Oceans sange, hvilket også afspejles i hans nytilkomne ’Pink + White’ fra det længe ventede og inderlige ’Blonde’-album, vi fik foræret i søndags. I denne barndomseftertænksomhed mindes Frank lyserøde skyer og fordums minder på en Pharrell-komponeret (tror vi) base af solskinsklaver, nænsom bas og afbrækkende trommer. Det er for godt til at negligere.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

‘Pink + White’ streames eksklusivt hos Apple Music.


3. Blondage ‘FLF’

Den elektroniske duo Blondage er ved at cementere det nye mærkat fast efter navneændringen fra Rangleklods. ’FLF’ står for ’feel like falling’ og handler om desperat forelskelse og ubeskåren hengivenhed. Det er en bittersød sag, hvor Pernille Smith-Sivertsen krænger sjælen blødende ud forstærket af Esben Andersens glitrende, techno-poppede beat. Sangen er forløber for deres kommende ep, som lander 16. september.


vince staples

 

4. Vince Staples ‘Pimp Hand’

Vince Staples’ nye ep ’Prima Donna’ udkom fredag, og herpå er især elektrochokket ’Pimp Hand’ værd at fremhæve. Sangen er klassisk Vince Staples: Hårdtslående, kynisk og pisseligeglad. Tracket fortsætter i samme brutale spor, han plejer at lægge for dagen, og den minimalistiske No I.D.-produktion rides til noget nær tilbagelænet perfektion, når Staples med sin karakteristisk nasale kritik giver gamle hiphop-hoveder læsterlige prygl i en fortælling omkring rap-gamets tilstand i dag.


5. Sekuoia feat. Marc Roland ‘Brace’

Danske Sekuoia er en svær størrelse at definere. Det eneste, der med sikkerhed kan siges, er at han er en begavet producer, der sammenstykker elektroniske perler med rødder i blandt andet techno, house og UK garage. Hans seneste udlæg ’Brace’ gæstes af forsangeren Marc Roland fra den danske trio Kentaur. Bundlinjen er en fantastisk udskæring med pulserende atmosfære og kontrastfuld sjælevokal, der godt kunne lugte lidt af senere Disclosure, hvilket kun er positivt. Sangen er fra Sekuoias kommende debutalbum ’flac’.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue
Advertisement