Marvelous Mosell lukkede Karrusels Startfest med charmefyldt rap-koncert

Marvelous Mosell lukkede Karrusels Startfest med charmefyldt rap-koncert
Foto: Peter Kirkegaard
Marvelous Mosell lukkede Karrusels Startfest med charmefyldt rap-koncert
5 6
Marvelous Mosell

Koncert, Karrusel

Marvelous Mosell er nøjagtig den slags friske indsprøjtning, hiphop har brug for. Han har ikke alene et sjældent set talent for interessant og finurlig sangskrivning og rap, han har også en umådeligt stærk persona, der stikker ud med sin forkærlighed for sene 80’er-referencer og barn- og ungdommens nostalgi fra dengang.

Af den grund var legepladsen i Odenses populære centralpark Munke Mose en eksemplarisk scene for ham under Karrusels Startfest. Udsmykningen var en blanding af ’Alice i Eventyrland’ og stroboskopillumineret danseatmosfære med kæmpeblomster, og så var der retroficeret opvarmning på vegne af Tue Track, der i aftenens anledning gjorde honnør til Run D.M.C. med bøllehat og massiv guldkæde.

Pludselig stod han der så på kanten af scenen, næsten som om han var gledet ubemærket ind på sit usynlige skateboard. Publikumshumøret var inden Mosells indtræden løssluppent og festligt, men det viste sig, at det kunne sparkes op i et endnu højere gear med tiden.

Munderet i sin bedste 80’er-dragt – glinsende jersey og pandebånd – lagde han ud med ’Holder mig på tæerne’ og slog fast, at Mosell altså er navnet, hvis man ikke allerede var bekendt med det. Fra start placerede Tue Track sig i øvrigt som fast interiør i showet med scratching og stedvise hypeman-udråb, som fungerede problemfrit.

Selv om Mosell på første sang obligatorisk meldte ud, at der herskede rent kaos helt ned til bagrækkerne, var dette ikke helt tilfældet. Kaos er nok ikke ordet, men der herskede til gengæld smitsom tøjlesløs dansefest i en publikumskonkurrence om, hvem der bedst kunne imitere Mosells forbudte og alligevel bombesikre trin fra fordums tid.

For han trivedes på scenen. Scenetække havde han i overflod: Ikke ét rim, beat eller vers blev forbigået eller overladt til playback. De eneste tidspunkter, Mosell tog en velfortjent puster var under dj’ens live-udfoldelser, der krydrede oplevelsen lidt ekstra og skabte et levende danselandskab blandt folket.

Højdepunkterne i form af hans mest velkendte numre var jævnt doseret, så luften aldrig gik af ballonen. Her kan især metanummeret ’Nu der rapkoncert’ og ’Jeg tænker på dig’ fremhæves, men også den ’Ghostbusters’-samplende ’Stopmotion’ vakte stor jubel.

Mosells småkomiske, men alligevel forbavsende spidsfindige sange satte en tyk streg under hans auteurtalent, da stort set hver udskæring havde en iboende fortælling klistret ind i retrokærlighed.

Grundet showets medrivende atmosfære så publikum ikke just ud til at koncentrere sig om hver eneste lyriske detalje (muligvis på grund af den semimudrede lyd, der dog ikke var Mosells skyld), men ikke desto mindre var opvisningen en dundrende succes, da den travle dansefest fortsatte ufortrødent på den gode side af en time med bifaldssalver, pift, skrål og naturligvis ekstranummer.

Læs også: Soundvenue hoster hovedscenen til Karrusels Finalefest med Liss, Gilli, m.fl.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold