Tre tolkninger af The Weeknds nye ‘Starboy’-single

Tre tolkninger af The Weeknds nye ‘Starboy’-single

Sikke en dag for The Weeknd-fans. Abel Tesfaye har annonceret sit nye album ‘Starboy’ og samtidig delt titelnummeret, som er lavet i samarbejde med selveste Daft Punk.

Men hvad betyder ‘Starboy’? Eller det at være en Starboy? Der er lagt op til forskellige fortolkninger af meningen bag den canadiske crooners nye selvtitulering.

1. Starboy = ladies man

Ifølge Urban Dictionary er ‘starboy’ en jamaicansk betegnelse for en rigtig ladies man – en, der godt kan lide at have mere end én kvinde.

Og ja: Det er ingen hemmelighed, at Abel Tesfaye helt tilbage fra de spæde mixtape-dage har sunget langt og længe om damer i flertal.

»Main bitch out your league too / side bitch out of your league too«, synger han på ‘Starboy’ – men hvad mon kæresten Bella Hadid siger til, at der også findes en sidebitch?

Er The Weeknd mere og mere ved at blive en persona frem for en (karikeret) afbildning af Abel Tesfayes vilde ungdom i Toronto?

2. Starboy = superstjerne

‘Starboy’ er også en klassisk haterhymne. »The competition, I don’t ever listen«, lyder det, og starboy kan ganske enkelt også være en form for selvophøjelse.

Abel er the shit, om man vil, og ‘Can’t Feel My Face’ kickstartede den proces, som har skudt ham op i det højeste luftlag af popverdenen. Nu suges der kokain af elfenbensborde i stedet for glasborde.

Kanye vil bare gerne være ‘a real boy’, Tesfaye vil være en ‘starboy’.

3. Star, boy!

En af de mest genkendelige hiphop-linjer nogensinde er Jay Z’s »I’m not a businessman / I’m a business, man!« på remixet af Kanyes ‘Diamonds From Sierra Leone’.

Pausen mellem ‘star’ og ‘boy’ er ikke ligeså markant i The Weeknds nye single, men med lidt god vilje kan det godt høres sådan.

Således kan omkvædet høres som »I’m a motherfucking star, boy!« – hvilket naturligvis ligger i forlængelse af ovenstående tolkning af singlen som en selvfremhævende hymne, der sætter haters på plads. Nu med konkurrenterne reduceret til det nedladende ‘boy’.

Læs også: ‘Starboy’: Det ved vi om The Weeknds kommende album

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af