17 år siden: Rage Against the Machine forudså Donald Trumps valgkampagne i musikvideo

17 år siden: Rage Against the Machine forudså Donald Trumps valgkampagne i musikvideo

Ubehag, ramaskrig og væmmelse er tre af de ting, som Donald Trumps dugfriske præsidentsejr har ført med sig i USA’s kreative kredse. Både musikere og filmfolk har forbandet det overraskende valgresultat af frygt for, hvad fremtiden mon bringer i Guds eget land.

Men Trumps triumf har også lagt an til at kigge tilbage i tiden – måske i et forsøg på at udpege forudanende advarselstegn på hans nyfundne magt.

Således forudså ’The Simpsons’ allerede Trumps valgsejr for 16 år siden, og nu viser det sig, at også Rage Against the Machine i nogenlunde samme periode anede noget i krystalkuglen.

I musikvideoen til raprockernes sang ’Sleep Now in the Fire’ fra 1999 ses nemlig en mand i lang frakke med et skilt, der afbilder teksten ’Donald J. Trump for President 2000’ (han ses ved 1:04).

Rage Against the Machine har alle dage været politisk anlagte, men få havde vist troet, at en sådan Trump-kampagne ville tage sig ud i den virkelige verden blot fire præsidentterminer senere – endsige at Trump ville løbe med amerikanernes stemme.

Musikvideoen er tilmed instrueret af den evigt politiske dokumentarist Michael Moore, som aldrig har været bleg for at give en spidende kommentar på de forenede staters tilstand.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af