De nyeste tracks fra danske hiphop-artister – lyt til ’DK rap’ på Spotify

Kanye West erklærer, at han ville have stemt på Donald Trump – udløser akavet stemning

Kanye West erklærer, at han ville have stemt på Donald Trump – udløser akavet stemning
Foto: Jamie McCarthy/Getty Images

Når Kanye West provokerer, så gør han det med manér: Sammenligner sig selv med Jesus eller afbryder takketaler, fordi han er uenig. Hans nyeste påfund er at afsløre, at han ville have stemt på Donald Trump.

Det gjorde han til en koncert i San Jose i går, der tilsyneladende bestod primært af politiske rants i højere grad end musik, hvor han samtidig kunne afsløre, at han dog ikke stemte til det nyligt overståede præsidentvalg.

Annonce

På vanlig Kanye West-manér tilføjede han en del usammenhængende kontekst til udtalelsen. Han kaldte blandt andet Donald Trump et geni, sagde at det var godt Trump-støtter havde afsløret dem selv som racister og at det kun var begyndelsen.

Udover at udtalelsen skaber en tydeligt akavet stemning i salen med udbredte buhråb og spredte klapsalver, kom reaktionerne prompte på Twitter.

Ifølge Billboard kunne han følge op på erklæringen ved at fremhæve, at han godt kunne lide dele af Trumps kampagne, hvorefter han bekræftede sit eget kandidatur i 2020.

Med Trumps cruise ind i det Hvide Hus er det da også blevet en anelse mere sandsynligt, at West rent faktisk giver det et skud – og har en chance (han skal bare lige ud af de økonomiske problemer først). Og i tråd med Donald Trump er han da også mester i at skabe overskrifter – som denne.

Med de politiske kommentarer er kimen i al fald lagt til en meme-spækket valgkamp i 2020.

Læs også: Tre nye Yeezy Boost lander på onsdag – nu er den god nok