Drakes sporadiske kærlighedsliv analyseret: Er han for blød til branchens bad girls?

Drakes sporadiske kærlighedsliv analyseret: Er han for blød til branchens bad girls?
Foto: Michael Loccisano/Getty Images

ANALYSE I går satte Drake og Jennifer Lopez for alvor gang i rygterne om, at de danner par. Det ville normalt ikke være nyhedsværdigt, men måden, de gjorde det på – ved at lægge samme billede på Instagram – er så typisk Drake, som intet andet.

Udtryk som fling og on again off again klæber sig til artikler om Drakes kærlighedsliv. Men hvad er det der gør, at Drake ikke har fundet sin eneste ene, på trods af at han stort set ikke rapper om andet? Gør hans bløde attitude, at han evig og altid bliver friendzonet? Eller vælger han selv enspænder-tilværelsen, fordi det matcher hans rap-persona bedst?

Jeg ved, hvad du tænker: Hvad fanden har Drakes personlige kærlighedsliv med noget at gøre? Kærlighed er nøglen til at forstå Drake. Kærlighed og særligt ulykkelig kærlighed er det, der får Drake til at skille sig ud fra de øvrige rappere. I det lys bliver hans flygtige forhold lige pludselig et instrument til at forstå hans kunstneriske univers bedre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På ‘Marvin’s Room’ rapper han om at drunk dialle sin ekskæreste. På ‘Hotline Bling’ rapper han sandsynligvis om en tidligere on again off again-kæreste fra Toronto. Allerede på ‘Best I Ever Had’ laver han en ode til alle de mange kvinder, han forguder.

Derfor er det også ekstra paradoksalt, at Drake i en alder af 30 år ikke har nævneværdige længere forhold at skrive hjem til Toronto om. Besøger man hans Wikipedia-side glimrer sektionen ‘Personal life’ med sit fravær, mens ligemænd som Jay Z, Kanye West og Future – og stort set alle andre kunstnere på Wikipedia – alle har en udførlig gennemgang af deres kærlighedsliv. Der er ikke noget substantielt at skrive om Drake.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er selvfølgelig muligt, at Drake på et personligt plan bare er amorinernes umulius. Det er umuligt at gisne om. Til gengæld er det muligt og mere interessant at analysere Drakes kærlighedsliv eller mangel på samme fra et kunstnerisk standpunkt.

Umiddelbart er der to teorier, der kan forklare Drakes manglende parforhold, på trods af han rapper så meget om det.

1) For det første strider hans bløde attitude mod den attitude rigtig mange af hans kvindelige kolleger lægger for dagen. Det er ikke nogen hemmelighed, at Drake ser et stort lys i Rihanna og deres længerevarende romance har da også skabt en internetkultur, der shipper de to. Men grundlæggende vil de to vidt forskellige ting, i hvert fald kunstnerisk: Bad girl RiRi og the softest rapper in the game. Drake rapper om at skære sit hjerte ud eller dele det som det sidste slice, Rihanna laver musikvideoer, hvor hun dræber og begraver mænd. Det er dysfunktionelt i sin grundtilstand.

Drakes varemærke er blevet en martret, blød rapper i en nogenlunde hård skal. Det er vigtigere for ham end nogen anden rapper, at man kan læse en vis smerte ind i de dybbrune, canadiske øjne. Hvis man sammenligner ham med for eksempel Kanye West, så har han på ‘808s & Heartbreak’ tydeligvis ondt i hjertet, men det var tydeligvis en nærmest terapeutisk afvigelse fra Wests vanlige lyriske univers. For Drake er hjertesmerten fundamentet.

GettyImages-MichaelLoccisano-DrakeLove2
Foto: Michael Loccisano/Getty Images

Drake vinder således på goodwill-kontoen ved at udvise en altopofrende kærlighed til Rihanna, for eksempel da han overrakte hende en Video Vanguard Award til MTV VMA’s tidligere i år med uforbeholden kærlighederklæring. Rihanna kommer til gengæld til at se smålig ud, når hun stopper med at følge ham (og nu også Jennifer Lopez) på Instagram. Så selvom Drake ikke vinder kærligheden, vinder han faktisk spillet.

2) Det leder videre til en anden forklaring: At de forliste forhold, det knuste hjerte uden på tøjet og hans søgen efter kærlighed faktisk er det, han stræber efter at illudere. Selvom hans tekstunivers tyder på, at han jagter kærligheden med lys og lygte, så jagter han faktisk jagten på kærligheden.

For Drake er parforholdet ikke en binær størrelse, hvor enten/eller er de eneste grundtilstande. For ham og givetvis mange andre millenials er selve søgningen efter et parforhold blevet en ny grundtilstand, der rummer en masse gråzoner. Han lever af illusionen om, at den ultimative kærlighed er lige rundt om hjørnet, men er i virkeligheden bevidst om, at det er jagten, der er den sjove del.

Det vidner hans mærkværdige, højdramatiske og underligt sporadiske forhold om. Det kan sagtens være, han er lykkelig sammen med Jennifer Lopez. Det kan også sagtens være, de slet ikke er i et forhold. Men det er sagen uvedkommende, for Drake har med sin tvetydighed, sine små hints og lumre/lumske smil placeret sig et sted midt i mellem: Både som womanizer og marriage material.

GettyImages-VaughnRidley-DrakeLove1
Vaughn Ridley/Getty Images

Drake er the everyman of rap, men han er også the everyman of relationships. En prototype på, hvad rigtigt mange mænd aspirerer mod at være og hvad rigtig mange kvinder søger efter: En blød badboy.

Læs også: Drakes væsen gennemanalyseret: Derfor er han den perfekte kombination af fløde og maskulinitet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af