Audioslave genforenes i protest mod Trump – giver første koncert i tolv år

Audioslave genforenes i protest mod Trump – giver første koncert i tolv år

Intet kan forene som en fælles modstander, og i dette tilfælde blev Donald Trump dråben, der fik bægeret til at flyde over for den pensionerede rockgruppe Audioslave med Chris Cornell i front.

Disse politiske tider har ført til, at de nu vælger at tage skovlen i egen hånd, lægge uenighederne bag sig og lade sig genforene.

Genforeningen bliver skudt afsted ved en såkaldt anti-indsættelsesfest i Los Angeles på fredag, hvor Audioslave vil give deres første koncert i tolv år – en anti-indsættelsesfest, der dermed kommer til at løbe parallelt med Trumps ‘rigtige’ fest i Washington D. C.

Audioslave blev oprindeligt dannet tilbage i 2001 med medlemmerne Chris Cornell, Brad Wilk, Tom Morello og Tim Commerford og gik i opløsning igen i 2007 til manges ærgrelse. Men nu føler gruppen at have fået en grund til at samles igen.

I en udtalelse forklarer de:
»Anti-indsættelsesfesten er en fejring af modstand. Modstand mod racisme. Modstand mod sexisme. Modstand mod homofobi. Modstand mod mobning. Modstand mod miljøødelæggelse. Modstand mod fascisme. Modstand mod Donald Trump«.

Men rock-gruppen har mere end blot symbolske es i ærmet og vælger derfor også at fremsætte nogle mere konkrete tiltag:
»Vi står på randen til et dystopisk mareridt, medmindre vi handler NU, medmindre vi kæmper imod NU. Vi har intentioner om at skabe Trump-fri zoner rundt omkring i landet; i vores hjem, på vores skoler, på vores arbejdspladser og ved vores koncerter. Dårlige præsidenter kalder på stor musik. Slut jer til os, når vi laver larm og går sammen om at forsvare vores rettigheder, vores land og vores planet«.

Foruden Audioslave vil kunstnere som Jack Black, Jackson Browne, Vic Mensa og Prophets of Rage også optræde ved anti-indsættelsesfesten.

Læs også: Opsamling: Hvilke kunstnere skal spille til Trumps indsættelse og hvem takkede nej?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af