De største internationale hiphop tracks lige nu – lyt til ’Flow’ på Spotify

Migos’ track ‘Bad & Boujee’ katapulteret til tops på hitlisterne takket være memes

Migos’ track ‘Bad & Boujee’ katapulteret til tops på hitlisterne takket være memes

Det er på sin vis ikke noget nyt at det tager et stykke tid for et track at klatre op ad Billboards Top 100-chart. Men den nuværende nummer 2, Migos’ ‘Bad and Boujee’, udkom sidst i oktober og har indtil nu levet et stille liv længere nede på listerne – den debuterede på plads nummer 76 – og stort set ude af radio-rotation.

Der skete dog et eller andet omkring jul, for på to uger kravlede den fra en 26.- til en 2.-plads – imponerende for et to måneder gammelt nummer.

Turen til tops er interessant – og røber måske, hvad vi kan forvente os af musikåret 2017. Migos hidtil største hit var ‘Fight Night’ på en 69.-plads og ‘Bad and Boujee’ er Metro Boomin’-produceret, så det var ikke fordi, trioen var et fuldkommen ubeskrevet blad uden chancer for en nummer 1-banger. Men de har Twitter og meme-kulturen at takke for at de nu kan lægge sig lige bag Rae Sremmurd på førstepladsen med ‘Black Beatles’, der uden tvivl også har Mannequin Challenge at takke for, at de ligger der.

Første gang, sangen fik meme-lignende opmærksomhed på Twitter, var 8. december da illustratoren Zachary Fox satte tracket i denne kontekst:

Før jul gik en grynet videobid fra en klub i Nigeria, hvor Migos optræder med nummeret, semi-viralt. Det blev oprindeligt delt af trioens dj John J.

Men det gik for alvor stærkt, da der på Twitter gik sport i at tweete alternative lyrikbidder fra tracket.

Annonce

Selvom folkestemningen – som det altid sker med virale fænomener – hurtigt vendte sig mod tendensen, så var lavinen sat i gang. ‘Bad and Boujee’ kravlede med op ad listen eksponentielt med meme-populariteten. Nu kæmper d’herrer Quavo, Takeoff og Offset i Migos så med Rae Sremmurds Brown-brødre om at toppe charten takket være memes.

Læs også: Rae Sremmurds ‘Black Beatles’ går nummer et i USA takket være #MannequinChallenge