Eloq nægtet adgang til USA, lagt i håndjern og tilbageholdt 23 timer – læs hans vilde historie

Eloq nægtet adgang til USA, lagt i håndjern og tilbageholdt 23 timer – læs hans vilde historie

I disse dage rejser tusindvis af musikere og branchefolk til musikfestivalen SXSW i Austin, Texas. I løbet af den seneste uge har der dog også floreret en lille håndfuld historier om musikere, som er blevet nægtet adgang til USA, og netop denne skæbne er også overgået Eloq.

Det drejer sig om en forvirring omkring musikernes arbejdstilladelser (eller mangel på samme), hvor det lader til, at grænsekontrollen og SXSW har forskellige opfattelser af, hvilke tilladelser man skal have for at spille på festivalen – er en showcase på en festival for eksempel er decideret stykke arbejde, eller kan en sådan koncert laves på en normal ESTA? Du kan læse SXSW’s udlæg af sagen hos Pitchfork HER, men ellers springer vi de tekniske detaljer over.

Nu har Eloq aka August Fenger delt sin oplevelse i et længere indlæg på Facebook, og der er tale om en ret vild historie.

Han er blevet tilbageholdt 23 timer i Los Angeles, har været anbragt i flere forskellige venterum/celler og har undervejs været lagt i håndjern. Fenger pointerer, at alle politibetjente og immigrationsbetjente har behandlet ham helt fint, og ifølge ham selv var det værste ved oplevelsen kedsomheden og den manglende søvn.

»Nu hvor det hele er overstået, tænker jeg bare på det som en sindssyg oplevelse! Mine forældre derhjemme var bekymrede over, om jeg blev behandlet dårligt og ville lide under oplevelsen. Men udover den EKSTREME kedsomhed forbundet ved ikke at have noget at lave, ikke at kende tiden og ikke at sove godt, så er det hele bare en cool historie, som jeg nu kan fortælle«, skriver Eloq blandt andet.

Læs Eloqs historie på Facebook HER.

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af