Hør Jamaikas fantastiske nye single – ‘Ansvar’

Hør Jamaikas fantastiske nye single – ‘Ansvar’
Foto: Daniel Hjort/Soundvenue

Det er ingen hemmelighed, at Jamaika sidder i fængsel – han har både freestylet via en telefonlinje og sendt en besked fra isolation. Nu har Vejle-sangeren dog udgivet sin nye single ‘Ansvar’, og man ærgrer sig gevaldigt over, at han ikke kan formå at holde sig på den lovlydige sti, så han kan bruge tiden i mikrofonboksen i stedet for isolationsboksen.

‘Ansvar’ handler netop om det: Dilemmaet ved på den ene side at ville frem i musikverdenen og på den anden være del af et barskt miljø, som kan være svært at slippe, når det i bund og grund har defineret og stadig definerer den, man er.

»Var sjakal fra barnsben / har svært ved at ændre mig«, synger Jamaika med det helt unikke croon, der på en måde efterspørger melankoli og medlidenhed, men på den anden side gerne vil klare det hele selv. At tage ansvar for, hvem man er, og hvad man har gjort.

Jamaika er splittet – han vil gerne videre mod toppen, men han kan ikke slippe fra sin fortid. Og på en måde vil han ikke videre. Hvis han giver slip på blokken, giver han slip på sig selv. Men kommer den del af ham for altid til at holde musikkarrieren i lænker?

Der er ikke noget at sige til, at tankerne flyver rundt i hovedet på ham. Og det er ret umuligt ikke at blive fængslet af musikken, når stemmen som den force, den helt utvivlsomt er, får lov til at folde dramaet ud over trommer, lidt håndklap og det velkendte klaver.

Efter ‘Jeg har dem’ er ‘Ansvar’ den nu anden single, der er kommet efter Jamaikas debut-ep ‘SxB på fri fod’.

Læs interview: Hvordan blev Jamaika dansk raps største håb, når han ryger ind og ud af fængsel?

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.