De største internationale hiphop tracks lige nu – lyt til ’Flow på Spotify

Don Cheadle taler ud om Kendricks ‘DNA’-musikvideo: Han er den originale ‘Kung Fu Kenny’

Don Cheadle taler ud om Kendricks ‘DNA’-musikvideo: Han er den originale ‘Kung Fu Kenny’
Don Cheadle og Kendrick Lamar.

I forgårs udgav Kendrick Lamar sin nye musikvideo til ‘Damn’-tracket ‘DNA’, hvor skuespiller Don Cheadle påtager sig rollen som antagonistisk politimand.

I et nyt interview med Pitchfork taler den Oscar-nominerede skuespiller blandt andet om sit forhold til Kendrick, hvordan de lærte hinanden at kende, og hvorfor han er den ‘ægte’ Kung Fu Kenny.

Vi har samlet de vigtigste citater her.

Kun to dages forberedelse:
»Jeg havde to dage til at gøre mig klar til videoen. Kendrick skrev til mig ud af den blå luft og sagde: ‘Hey, jeg skal lave den her video, vil du være med i den?’ Og jeg sagde: ‘Yeah, selvfølgelig’. ‘Du skal være en politimand, der afhører mig, og så skal du bare spytte min rap’. Så var jeg sådan: ‘Øh, okay. Du ved godt, at du er en af de bedste rappere i verden, hvad snakker du om?’. Han sendte mig teksten og fortalte mig, hvor meget jeg skulle kunne, hvilket var cirka halvdelen af sange. Jeg var sådan: ‘Har vi en teleprompter?’, hvortil han svarede: ‘Nej, men det skal nok gå’«.

Skulle gengive Kendricks bevægelser:
»Jeg havde kun den sang. De sendte mig den og sagde: ‘Kan du klare det?’, og så sendte de mig et par klip af ham, hvor han bogstaveligt talt bare sidder i en trailer og bevæger sig en smule. De sagde: ‘Vi vil have dig til forstå hans bevægelser, for du kommer lidt til at skulle spejle ham på et tidspunkt’. Så sendte de mig nogle flere klip, hvor han bevægede sig samtidig med, at han rappede – bare meget casual og afslappet. Vi mødte op og det hele skete virkelig hurtigt, fordi de skulle nå at skyde resten af videoen med bilerne og så videre. Så vi endte bare med at halv-improvisere det. Vi gjorde det en fem-seks gange, og så var det det«.

Om forkortelsen ‘Dead Nigga Association’ og improvisering:
»Kendrick sagde til mig: ‘Du er en politimand, du kommer til at irritere ham og være oppe i ansigtet på ham. Så bare fuck med ham’. Jeg sagde: ‘Okay, det her ville være en rimelig fucked up ting at sige’. Så jeg improviserede hele dialogen – alting jeg sagde. Jeg gjorde det én gang, og da vi var færdige, var Kendrick sådan: ‘Yeah, sig det igen. Sig præcis det. Gør det igen’«.

Annonce

Om hvordan han mødte Kendrick og lærte ham at kende:
»Dre satte os sammen, fordi jeg gerne ville bruge Kendrick til et projekt, jeg var i gang med – hans musik, selvfølgelig. Jeg ville måske gerne have ham til at prøve skuespil af, men det var han ikke meget for på daværende tidspunkt. Han følte ikke, det var hans kald og sagde, han ikke var klar. Det havde jeg stor respekt for, fordi der er mange mennesker som er sådan: ‘Yeah, jeg gør det’, bare fordi de vil have lidt tid i solen. ‘Nah, jeg gør ikke noget, med mindre jeg ved, at jeg kan gøre det’, forklarede han, og derfra holdt vi bare kontakten. Sådan har det været i et par år, og så for en måned siden sagde han: ‘Jeg laver den her video, vil du være med i den?’«

Om ‘Damn’ og oprindelsen af Kung Fu Kenny:
»Jeg har ikke engang hørt det! Jeg vidste ikke, at jeg var inspirationen for Kung Fu Kenny. Det vidste jeg ikke før dagen efter. Han fik det fra min karakter i ‘Rush Hour 2’. Han var sådan: ‘Duh!’, og skrev til mig: ‘Dude, er du seriøs? Vidste du ikke det?’ Jeg har arbejdet for længe, det kunne jeg ikke engang huske«.

»Da han skrev til mig før videoen, sagde han: ‘Videoen bliver optaget her, og jeg har en lille overraskelse til dig’. Jeg mødte op, gjorde min ting, smuttede og opfangede slet ingen overraskelse. Så tog jeg til Coachella og så ham optræde, så hele den der video før optrædenen og opfangede det stadig ikke. Men så hoppede jeg på Twitter og nogle havde tilfældigvis tweeted: ‘Don Cheadle er den originale Kung Fu Kenny’, hvilket fik mig til at indse: ‘Vent lige en gang, jeg har spillet en karakter med navnet Kenny, som kunne kung fu og snakke kinesisk’«.

»Jeg skrev til Kendrick og var sådan: ‘Hey man, er jeg inspirationen for Kung Fu Kenny? Fordi jeg kommer til at sige, at jeg er, uanset om det er rigtigt eller ej’. og han svarede: ‘Fam, det var overraskelsen. Så, surprise!’ Oh shit! Jeg føler mig dum nu. Gad vide hvad han har tænkt de to dage, hvor vi var sammen, og jeg ikke sagde noget om det. Han må have tænkt: ‘Hvad er der galt med ham her? Er han senil? Hader han det? Er han ikke fan?’ Det var åbenlyst. Nu, hvor du siger det, er det åbenlyst«.

Du kan læse hele interviewet med Don Cheadle HER.

Læs anmeldelse: Kendrick Lamar ‘Damn’

Advertisement