Kendrick Lamar: »Jeg har mere musik til jer«

Kendrick Lamar: »Jeg har mere musik til jer«

Kendrick Lamar holdt natten til fredag et fanmøde hos Best Buy i Compton, hvor fans kunne komme forbi og få en autograf på deres ‘Damn’-album. I den forbindelse blev der streamet live fra Kendricks Instagram-konto, hvor han sluttede af med at fortælle, at der er mere musik i vente – se klippet nederst.

»Y’all take care we’re gonna continue to bang this. I got some more music ya, dig what I’m sayin? I appreciate y’all, I’ll see y’all in a minute aight?«

Man kan vist roligt sige, at det pustede til gløderne i det næsten døde bål af rygter og konspirationsteorier om, hvorvidt Kendrick ville udgive et ekstra album påskesøndag (eller snart). Lad os lige ridse nogle af konspirationsteorierne op, som florerede over weekenden:

– Producer på albummet, Sounwave, tweetede »But what if I told you… that’s not the official version« og fulgte op med et billede af Morpheus fra Matrix (det er herfra blå pille/rød pille-teorien stamme).

– Kendrick skiftede sit billede på Spotify, og i stedet for at have en rød væg bag sig, ligesom på ‘Damn’, er det nu en blå væg, som er bag ham.

– Kendrick udgav sit album Langfredag – altså den dag, hvor Jesus blev korsfæstet. Han skulle som hovednavn lukke Coachella påskesøndag – dagen hvor Jesus genopstod.

– Albummet starter ud med sangen ‘Blood’, hvor der bliver sunget »Is it wickedness… is it weakness, you decide. Are we gonna live or die?«, men der er ikke noget valg. Valget bliver truffet for os, da Kendrick bliver skudt og dør. Findes der en anden version?

– Hvis man kigger på bagsiden af coveret, er der et bogstav fra hvert track, som overlapper med det hvide. De bogstaver er et anagram, der kan danne ‘earth led 2 death’, hvilket kunne være endnu en Jesus-reference om Kendricks død og genopstandelse.

Der findes utallige teorier, der både be- og afkræfter hinanden, men ét er sikkert: Vi er har i hvert fald ikke hørt det sidste i denne sag. Måske får vi endda svar i aften, hvor K-dot skal interviewes af radiovært Zane Lowe på Apples radiostation, Beats 1.

Vi følger nysgerrigt med.

Læs anmeldelse: Kendrick Lamar ‘Damn’