Saveus bestiger bjerge af synths på ‘Himalaya’ – hør den nye single

Saveus bestiger bjerge af synths på ‘Himalaya’ – hør den nye single
Foto: Daniel Hjort

Der sker ting og sager for Saveus: Dokumentarserien ‘Martin uden X’ har netop sendt sit sidste afsnit på DR, singlen ’Levitate Me’ blev i sidste uge udsendt verden over, og på onsdag begynder Saveus’ miniturné i Danmark.

Nu har Martin Hedegaards soloprojekt udsendt en helt ny single, og ‘Himalaya’ er som sådan en ret passende titel. Der er i den grad luft under vingerne på Saveus’ selvproklamerede digitale gospel, og efter et vers båret af klaver og håndklap stiger nummeret til vejrs i omkvædet, hvor laviner af synths, horn og korarrangementer smelter sammen på bjergtoppen. Og lyt så lige efter vokalen ved 2:30.

Martin Hedegaard udtaler:
»For at bevæge sig fremad, bliver man nødt til at efterlade noget tilbage og ofre noget. Sangen handler om alt det, der ligger foran mig. ‘Himalaya’ blev til i en lidt modløs situation, hvor jeg ikke følte, jeg kunne lave musik. Jeg sad og spillede opgivende på klaveret, men pludselig kom et opløftende klavertema, og så skrev resten sig selv på et par timer. For mig peger sangen frem mod næste kapitel for Saveus og den musik, digital gospel, jeg gerne vil lave mere af i fremtiden«.

Læs også: Video: Se Saveus folde stemmen ud i ‘Natholdet’