Stjerneproducer taler ud: Sådan kom Kendricks ‘Loyalty’ med Rihanna til verden

Stjerneproducer taler ud: Sådan kom Kendricks ‘Loyalty’ med Rihanna til verden
Kendrick Lamar under weekendens Coachella-festival. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det længe ventede Kendrick Lamar-album ’Damn’ er traditionen tro ikke spækket med features. En af de få, der blev inviteret med, er Rihanna på sangen ’Loyalty’. I den forbindelse har The Fader interviewet en af nummerets producere, Terrace Martin, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan Rihanna blev involveret, og hvad der kickstartede produktionen af ‘Loyalty’.

Sangens tilblivelse blev skudt i gang, da producer-kollegaen Khrysis sendte et sample af Bruno Mars’ monsterhit ’24K Magic’ til Martin. ­­­­­­­­

»Whoa, det lyder vanvittigt«, fortæller Martin om øjeblikket, hvor han fik tilsendt samplet: »Jeg havde lyst til at starte det forfra, spille det baglæns, ændre pitchen, smide en trejde harmoni henover – gøre alle de her ting, men stadig have det til at lyde som originalen, bare med en anden kant«.

Martin gik i studiet med producerne DJ Dahi og Sounwave, hvor de begyndte at smide trommer henover Bruno Mars-samplet. »Den dag. Lige da trommerne startede, kiggede Kendrick på mig og sagde: ’Aye, jeg får Rihanna med på det her track’«. Og det gjorde han så.

Der blev kun brugt et par dage på at indspille ’Loyalty’, men Martin brugte længe på at omstrukturere og genopfinde ’24K Magic’-samplet.

»Da ’Loyalty’ var færdig, kiggede jeg hen på Sounwave og Dahi og fortalte dem, at jeg var glad for, at vi alle sammen var en del af kompositionen. Jeg var bare glad for, at vi alle sammen fik lov at se vores frø vokse«, siger han.

Du kan læse hele interviewet med Terrace Martin HER.

Læs anmeldelse: Kendrick Lamar ‘Damn’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af