Smirnoff Equalising Music

A Tribe Called Quest aflyser koncert på Roskilde Festival – to hiphop-afløsere allerede fundet

A Tribe Called Quest aflyser koncert på Roskilde Festival – to hiphop-afløsere allerede fundet
A Tribe Called Quest.
Foto: Dave Kotinsky/Getty Images

Her er en dårlig nyhed at gå på weekend på: A Tribe Called Quest har aflyst deres optræden på årets Roskilde Festival den 1. juli.

»Aflysningen skyldes, at frontmand Q-Tip for nyligt har pådraget sig en skulderskade og skal opereres, hvorefter han er beordret af sin læge til at holde sig i ro«, lyder det i en pressemeddelelse fra Roskilde Festival, og hiphoplegenderne har i alt været nødsaget til at aflyse tre europæiske koncerter over sommeren.

Roskilde Festival har dog allerede nu to hiphop-erstatninger klar i form af Ice Cube og Digable Planets.

Ice Cube overtager A Tribe Called Quests plads som hiphop-headliner, og den tidligere N.W.A-rapper kommer til festivalen med både en stor pose hits og masser af hiphophistorie. Rapperen har flere skelsættende album på samvittigheden, og det rygtedes i øvrigt, at han i øjeblikket arbejder på et nyt af slagsen, som potentielt bliver hans første siden 2010’s ‘I Am the West’.

Mens Ice Cube repræsenterer vestkysten, kommer nyligt gendannede Digable Planets med jazzet hiphop fra Brooklyn, New York.

Ice Cube overtager A Tribe Called Quests plads i spilleplanen: Lørdag kl. 19.30 på Orange Scene.
Digable Planets giver også koncert lørdag: På Avalon, 18.15.

Hiphop-aflysninger er ikke noget nyt – heller ikke på Roskilde Festival, som i de seneste år er blevet ramt af aflysninger fra rappere som Drake, Future og Chance the Rapper.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén udtaler:
»Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for. Vi har arbejdet meget hårdt i de seneste dage for at lave aftaler med Ice Cube og Digable Planets, selv om ingen af dem er på turné i øjeblikket. Digable Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer, og Ice Cube har fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selv om han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklingen af en amerikansk basketballturnering, som han også står bag. Begge navne er hiphop-legender på hver deres facon, og vi er sikre på, at vores publikum vil se frem til at opleve den store indflydelse, som de hver især har haft på den amerikanske hiphop«.

Læs også: Vind billetter til Roskilde Festival – inklusive luksushytte

Læs også: Roskilde-planen: De 10 værste overlap