De største internationale hiphop tracks lige nu – lyt til ’Flow på Spotify

James Blake slipper ny musik til sommer – åbner op om samarbejdet med Kendrick Lamar og Frank Ocean

James Blake slipper ny musik til sommer – åbner op om samarbejdet med Kendrick Lamar og Frank Ocean

Det er kun knapt et år siden, James Blake sendte endnu et album ud i æteren med det stærke ‘The Colour in Anything’. Men det betyder heldigvis ikke stilstand for den produktive brite – han har nemlig allerede nye numre, der kommer ud til sommer. Således afslører han i et nyt interview med The Fader.

»Jeg har noget ny musik, og jeg udgiver noget af det til sommer. På et tidspunkt ville jeg gerne udgive en plade, men i øjeblikket føler jeg intet behov for at skynde på mig selv. Jeg har produceret hiphop-ting, men jeg kan ikke tale om det endnu – det er samarbejder; produktioner og beats«.

Foruden nyheden om de nye toner, åbnede Blake også op om hans seneste samarbejder med Kendrick Lamar (på ‘Damn’-nummeret ‘Element’) og Frank Ocean (på ‘Blonde’-tracket ‘Godspeed’, som Blake desuden leverede en smuk, akustisk liveversion af ved en koncert i weekenden).

James Blake om Kendrick Lamar
»Jeg sendte ham en masse musik, og jeg håbede bare, han ville lytte til det. Jeg havde mødt ham et par gange før, og de kom til vores show i L.A. Vi havde været i kontakt flere gange, og han kom i studiet og hørte nogle ting, vi kom godt ud af det med hinanden, og jeg sendte ham noget musik, mens jeg var on the road i Mexico. Jeg fik en e-mail, og han sagde: »Kan du aflevere noget i aften?«. Jeg sendte ham noget, jeg havde lavet, og han tog akkorderne, og det blev en del af ‘Element’«.

James Blake om Frank Ocean
»Han er så idiosynkratisk. Han er så øjeblikkeligt genkendelig. Det er ikke kun hans stemme, det er hele hans udtryk. Det er noget særligt, jeg har lært meget af. Vi er meget forskellige på mange måder. Men de sange, jeg har haft inputs til på hans plade – jeg ved ikke rigtigt, hvor på midten vi mødtes. Han er speciel, det er ret svært at beskrive det forhold, så jeg vil ikke prøve«, afsluttede Blake med et grin.