De nyeste tracks fra danske hiphop-artister – lyt til ’DK rap’ på Spotify

Årets største hiphop-hjerte: Chance the Rapper modtager BET Humanitarian Award

Årets største hiphop-hjerte: Chance the Rapper modtager BET Humanitarian Award

I slutningen af måneden løber årets BET Awards af stablen i Los Angeles. Men allerede nu er sløret løftet for aftenens særpriser, og en af de mest prestigefyldte på dén konto er årets BET Humanitarian Award, der i år tilfalder Chance the Rapper.

I marts måned donerede Chance én million dollars til offentlige skoler i Chicago og samlede sidenhen mere end to millioner yderligere ind til samme formål med donationer fra blandt andre NBA-holdet Chicaco Bulls og Scooter Braun (der er manager for blandt andre Justin Bieber). Foruden donationerne annoncerede Chance i samme ombæring fonden New Chance Arts and Literature Fund, der vil bidrage med kunstprogrammer og materialer til skolerne.

Anerkendelsen begrundes af BET med, at Chance »positivt påvirker både lokale og nationale samfund« med hans »indflydelsesrige uddannelsesmæssige, sociale og politiske initiativer«, lyder det ifølge Pitchfork.

Chance the Rapper har efterfølgende tyet til Twitter for at udtrykke sin taknemmelighed: »Det er en umådelig ære, og jeg er inspireret til at gøre så meget mere efter at have modtaget denne«.

BET Awards bliver uddelt søndag den 25. juni, hvor r’n’b-gruppen New Edition desuden vil modtage en Lifetime Achievement Award, mens Bruno Mars, Migos og Future er sat på plakaten som optrædende.