Anbefalinger: Det skal du se til Distortion Ø fredag

Lady Leshurr spiller på Red Bull Music Academy-scenen.
Fredag rykker Distortion teltpælene op og skifter brokvartererne ud med Refshaleøen, hvor Distortion Ø samler festival-depechen op fra to dages gadefest. Her er vores musikanbefalinger til den første aften på Refshaleøen.

1. Jlin

Er der et producernavn, der for tiden nyder særlig stor opmærksomhed på den progressive elektroniske scene, er det amerikanske Jerrilyn Patton, bedre kendt under pseudonymet Jlin.

Hendes musikalske baggrund er footwork-genren, hvor halsbrækkende produktioner og trommeprogrammeringer banker pulsen helt i top. Men på sine to kritikerroste album, ’Dark Energy’ (2015) og ’Black Origami’, der lige er udkommet, nuancerer hun de fodflyttende konventioner med inspiration fra Mellemøsten, Asien og repeterende, stammeagtige rytmiske mønstre. At hun runder Danmark lige nu, er derfor lidt af et scoop.

The Tent – kl. 24.00-01.00

2. Fyraftensboogie

2000F og JG har holdt Fyraftensboogie i kog længe, og der er en grund til, at konceptet bliver ved med at holde ud. Fokus er på (til tider retroglad) dansemusik: Det skal være sjovt, men ikke for let – og det er noget, folk kan forstå.

De har tidligere haft ansvaret for sådan en massiv Distortion-tjans, som står for døren fredag (ni timer!), og dengang løste de opgaven til bravur: Til en festival, hvor fokus er på fremsynet pop, hiphop og elektronisk musik, kan folk (engang imellem) godt have brug for genkendelsens glæde og noget, der er nemt at danse til.

Truck Stage – 16.00-03.00

Annonce

3. Omar Souleyman

Har man én gang oplevet Omar Souleyman live, ved man, at det er umuligt at stå stille, når den syriske feststarter og tidligere bryllupsmusiker fyrer op under sin dunkende plastictechno, mens han med taktfaste klap dirigerer publikums dans. Synes du, at kulturel udveksling lyder knastørt, gør han dine fordomme til skamme. Souleyman er hertil en vaskeægte Distortion-klassiker, der tidligere har spillet på både Sankt Hans Torv og på Refshaleøen, så han ved, hvad det handler om.

Royal Container Stage – 21.20

4. Mura Masa

Britiske Mura Masa er bare 21 år gammel, men har allerede et musikalsk netværk, der siger spar to. Hans selvbetitlede debutalbum udkommer i midten af juli, og blandt gæsterne finder man ASAP Rocky, Desiigner, Damon Albarn, Charli XCX og Nao.

Produceren opererer i et felt af opfindsom og legesyg, men samtidig catchy og dansevenlig electro, som burde passe ret godt til kl. 22.30, inden de lidt tungere ting tager over.

Royal Container Stage – 22.30

5. Lady Leshurr

En af de fede ting ved grime-genrens genkomst de seneste år er, hvor mange kvindelige mc’er, der naturligt indtager en central plads på scenen. En af dem er Lady Leshurr, der har udgivet en bunke mixtapes og ep’er, men som især er kendt for sin ultrapopulære og anbefalelsesværdige YouTube-musikvideoserie ’Queen’s Speech’ – ovenstående er den mest legendariske, og hver og én af den 42 millioner Youtube-afspilninger er fortjent.

Red Bull Music Academy Stage – 23.15

6. Kenton Slash Demon

Abra fra Awful Records (spiller også på Red Bull Music Academy-scenen) skal også lige have en anbefaling med fra hoften, men dagens sidste plads er nødt til at gå til Kenton Slash Demon.

Silas Moldenhawer og Jonas Kenton har aldrig skuffet til sådan en festivaltjans her, og fredag nat i prime time spiller de endda live: Aldrig for snørklet, aldrig for leflende – Kenton Slash Demon er crowdpleasere på deres helt egen facon.

Red Bull Music Academy Stage – 00.30

Læs også: Distortion: Se masser af billeder fra gadefesten på Nørrebro

Mest læste

Kanye Wests sandaler stjal opmærksomheden til 2Chainz’ bryllup
'Queen' går ikke nummer et i USA – Nicki Minaj anklager Travis Scott for snyd
'Mord uden grænser' sæson 2: Selv James Bond ville få rejsesyge
MeToo-frontkvinde Asia Argento selv anklaget for seksuelt overgreb
Se Drake disse Kanye West under koncert i Chicago

Seneste nyt

Rapperen Kyle giver koncert i København
NRK har lanceret ny 'Skam'-lignende ungdomsserie: 'Lovleg'
Kevin Spacey-filmen 'Billionaire Boys Club' tjener latterlige 800 kroner ind på åbningsdagen
Donald Trump trumpsplainer 'Apocalypse Now' over for Vietnam-veteraner
Hollywood-instruktørs »ufiltrerede« Rihanna-dokumentar er lige på trapperne
MeToo-frontkvinde Asia Argento selv anklaget for seksuelt overgreb
Kanye Wests sandaler stjal opmærksomheden til 2Chainz’ bryllup
Wiz Khalifa og Travis Scott holder narkofest på deres nye sang 'Trippin'
'Queen' går ikke nummer et i USA – Nicki Minaj anklager Travis Scott for snyd
Se Drake disse Kanye West under koncert i Chicago