Hør Barselona med nyt bid på den charmerende single ‘Pige og dreng’

Hør Barselona med nyt bid på den charmerende single ‘Pige og dreng’

Efterskolegutterne i Barselona havde sig et hæsblæsende 2016. De slap hele tre mixtapes, røg i radiorotation, scorede sig en plads på vores Breakin’ Sound-liste og en plads på dette års Roskilde-plakat.

Da 2017 ringede ind, tog Barselona i sommerhus for at indspille deres debut-ep, hvilket efter eget udsagn resulterede i »følelseskaos, dødsdruk og utallige usandsynligt dårlige demoer (heriblandt en fløjtevals og et tolv minutter langt punknummer)«.

Men heldigvis er de blege teenagere (et citat fra bandet, som de nok kommer til at stå model til, indtil de rammer 20’erne) nu ved at være klar til deres nye ep-kapitel – og første single derfra er netop landet under titlen ‘Pige og dreng’.

Med ‘Pige og dreng’ krydrer Barselona deres solbeskinnede 80’er-pop med vrængende guitarflader, metalliske synthklange og drengerøvsflabede linjer. En charmerende kombination, der giver drengene lidt mere skarpt bid, og som man kun kan forestille sig vil være det helt ideelle startskud på årets Roskilde Festival søndag eftermiddag i bagende solskin (fingers crossed).

»Sangen giver et indblik i ungdommelig kærlighed og identitetsdannelse. Den beskriver samtidig et pres man pålægger sig selv, da både medierne og den almene offentligheds opbakning kan være fuldstændig ligegyldig, så længe ‘hun ikke kunne li’ den’ (musikken)«, lyder det fra drengene om deres single.

Barselonas ep har endnu ingen udgivelsesdato – til gengæld kan gutterne fanges på Roskilde Festivals Rising-scene søndag klokken 15.30 og på en senere efterårsturné.

Barselona:
21/9 – Posten, Odense
22/9 – Loppen, København
23/9 – Platform 4, Aalborg
6/10 – Rampelys, Silkeborg
7/10 – TAPE, Aarhus
20/10 – Sønderborghus, Sønderborg
21/10 – Harders, Svendborg

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af