Roskilde Festival: Nyt stort klubområde mellem Orange og Arena byder på fest, kunst og musik

Roskilde Festival: Nyt stort klubområde mellem Orange og Arena byder på fest, kunst og musik
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

En klub på Roskilde Festival? Ja, hvorfor ikke. I dag har festivalen annonceret et helt nyt koncept med KlubRÅ (opkaldt efter samarbejdet med Tuborg Rå), som bliver en 1200 kvadratmeter stor kluboplevelse, der ligger på festivalpladsen mellem Orange Scene og Arena.

Kluboplevelsen kommer til at byde på fem forskellige rum, hvor koncerter, kunst, dj’s, videoer, skarpe holdninger og performances skal danne rammen om en unik oplevelse. KlubRÅ har plads til cirka 550 gæster af gangen, og åbningstiderne strækker sig fra formiddag til de sene nattetimer gennem de fire musikdage på årets festival.

De forskellige rum er inspireret af Yin og Yangs fem energier – træ, ild, jord, metal og vand – og på programmet finder man en række prominente musikere: Fra spændende rappere som Princess Nokia og Madame Gandhi til Kenton Slash Demon og Arcade Fire-frontmand Win Butler, som kommer forbi under sit dj-alias DJ Windows98.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:
»Vores mål med KlubRÅ er at ændre gæsternes opfattelse af, hvad der overhovedet kan lade sig gøre, når man på en festival skaber en overrumplende kluboplevelse, der både er en totalinstallation i sig selv, men også fusionerer musik og kunst. Vi har arbejdet intenst på projektet i over et år. Så når gæsterne bliver mødt af så holdningsstærke og udtryksfulde kunstnere som Ligia Lewis, Young Boy Dancing Group, Princess Nokia og Duen håber vi på at give dem en once-in-a-lifetime-oplevelse, der også viser dem, at kunst og markante holdninger hænger tæt sammen på Roskilde Festival«.

Læs mere og tjek det fulde program til KlubRÅ på Roskilde Festivals website HER.

Læs også: Roskilde Festival skyder årets opvarmningsdage i gang med vikingefest i Camping East