Roskilde Festival skyder årets opvarmningsdage i gang med vikingefest i Camping East

Roskilde Festival skyder årets opvarmningsdage i gang med vikingefest i Camping East
Foto: Emil Kastrup Andersen/Soundvenue

Byen Roskilde har masser af historie, der går helt tilbage til stedets status som en vigtig handelsstation under vikingetiden. Vikingerne kunne også godt finde ud af at feste, og den stemning bringer Roskilde Festival nu ind i opvarmningsdagene med en såkaldt ’vikingeblót’ – altså en stor vikingefest, som kommer til at løbe af stablen ved badesøen i Camping East.

Roskilde Festivals campingområder åbner lørdag kl. 16.00, og samme dag fra kl. 18.00 til midnat er der altså hedensk feststemning med techno, folkemusik og metal, der altsammen tager inspiration fra vikingetiden.

Festivalen fejrer midsommeren med et lineup, der blandt andet består af Sorten Muld, hvis blanding af techno og folkemusik sikrede danskerne et gennembrud i 90’erne anført af hittet ‘Ravnen flyver’.

Det samlede musikprogram ser således ud:
Krauka (DK/IS)
Virelai (DK)
Päivi Hirvonen (FI)
Songleikr (NO/DK)
Asynje (DK)
Sorten Muld (DK)
Svartsot (DK)

Alle kunstnerne spiller på en scene, som er lavet specielt til lejligheden.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:
»Roskilde er historisk kendt som vikingernes hjemsted, og det er her, vores forfædre svingede med økserne og festede til den lyse morgen for over 1000 år siden. Så vi synes, at det er på tide, at festivalens deltagere fejrer åbningen og midsommeren med en vaskeægte vikingefest. Vi tænder det store bål og danser solen ned med nordisk folkemusik, techno og dødsmetal, og så opfordrer vi selvfølgelig alle til at bidrage til den store fejring«.

Læs også: Roskilde Festival: The Hellacopters afløser Blink-182 – endnu en aflysning/erstatning annonceret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af