Spillestedet Jazzhouse flytter til Nørrebro

Spillestedet Jazzhouse flytter til Nørrebro
Liss på Jazzhouse i 2016.
Foto: Marcus Andreassen/Soundvenue

Et spillested er ikke nødvendigvis bundet til mursten og fast adresse. Sådan forholder det sig med Jazzhouse, som har tænkt sig at fraflytte sit lejemål i Niels Hemmingsensgade 10 i Indre By ved årets udgang.

Først og fremmest drejer det sig om husleje, som ledelsen hellere vil bruge på musikken på flere planer – for det andet drejer det sig om en større ambition omkring, hvad Jazzhouse kan og skal som spillested.

Sponsoreret indhold
»Lady Gaga spiller fænomenalt«
Lady Gaga og Bradley Cooper kæmper med stjernedrømme og forelskelse i Coopers intense instruktørdebut: ‘A Star Is Born’. Find billetter og spilletider her.
Warner/SF Film

Bjarke Svendsen, daglig og kunstnerisk leder på Jazzhouse og daglig leder på Global, udtaler:
»Først og fremmest ønsker Jazzhouse at bruge flere af vores midler på præsentation og udvikling af musikken frem for på husleje. For det andet ønsker Jazzhouse og Global – foruden at have en fast base – at agere flyvende spillested, der præsenterer koncerter på eksterne lokationer. Derigennem kan vi aktivere andre spillesteder, lokaler og publikummer end dem, vi hidtil har benyttet os af og henvendt os til. For det tredje indledte Jazzhouse og Global en administrativ fusion den 1. januar 2017. For at udnytte det fulde potentiale af denne konstruktion samler vi organisationen på ét kontor og ét spillested«.

Jazzhouse og Global har fælles ledelse, og Københavns Kommune, Jazzhouse, Global og VerdensKulturCentret (VKC) arbejder nu på at realisere et fælles spillested, hvor Jazzhouse den 1. januar 2018 flytter ind hos Global på VerdensKulturCentret (VKC), Nørre Allé 7 på Nørrebro. Samtidig med, at begge aktører altså vil begynde at arrangere koncerter andre steder i byen, som potentielt kan passe endnu bedre til specifikke bookings.

Global lejer sig i øjeblikket ind i koncertsalen i VKC to dage om ugen, men med den nye vision skal de to spillesteder gerne få større brugsret over lokalerne.

»Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en bedre løsning for de ansatte, frivillige, publikum og artister, når vi kommer til at operere under ét tag. Og lykkes det os at komme i mål med den nye vision, kan vi løfte rammerne omkring præsentationen af musikken, og koncertoplevelserne vil blive bedre«, udtaler kunstnerisk leder på Global, Peter Hvalkof.

Advertisement