Behind the scenes på Jay-Z’s nye ‘Moonlight’-video – skuespillerne diskuterer ‘Friends’-genindspilningens betydning

Behind the scenes på Jay-Z’s nye ‘Moonlight’-video – skuespillerne diskuterer ‘Friends’-genindspilningens betydning

Jay-Z’s ‘Moonlight’-video har vakt stor opsigt på internettet, og på de sociale medier er fans begejstrede over genindspilningen af ‘Friends’ med sorte skuespillere. Selv om den otte minutter lange fiktive ‘Friends’-episode har fået folk til at trække på smilebåndet, er der dog langt mere på spil end blot en sjov idé, og i en ny behind the scenes-video, som i dag blev tilgængelig på Tidal, diskuterer skuespillerne projektet og dets kulturelle betydning.

»Vi ville starte en diskussion om diversitet og inklusion, hvilket er vigtigt i den kulturelle debat lige nu. Jeg synes, det var interessant at få lov til at gøre det på en kreativ måde, som kan være åben for fortolkning«, siger Tessa Thompson, der i ‘Moonlight’-videoen spiller Monica Geller.

Hendes kollega Jerrod Carmichael forklarer ligeledes om projektet, at essensen er, at det får folk til at tænke, mens Tiffany Haddish om sin medvirken delvist jokende, delvist alvorligt siger: »Hvis vil jeg kan få lov til at spille en hvid kvinde, så gør jeg det«.

I behind the scenes-optagelserne er der dog også plads til jokes og afslappet ros mellem kollegerne, og Issa Rae fortæller med et glimt i øjet: »Jeg har haft det sjovt med alle mine medskuespillere. Vi har tjent en million dollars per episode, vi stod sammen, we killed it, og nu har vi det bare fedt«.

‘Moonlight’-videoen og behind the scenes-optagelserne findes stadig kun på Tidal, men bliver tilgængelige på andre platforme i løbet af ugen.