Drake sætter ny rekord: Har i otte år haft et top 100-hit på Billboard-listen

Drake sætter ny rekord: Har i otte år haft et top 100-hit på Billboard-listen

I over otte år i træk har Drake haft et nummer i top 100 på den amerikanske Billboard-liste over landets største hits. Helt præcis har han haft et nummer på listen i 431 uger, skriver Billboard.

Det er imponerende på alle måder. Vi skal helt tilbage til 23. maj 2009 for at finde hans første placering på listen, hvor canadierens gennembrudshit ‘Best I Ever Had’ gled ind på listen for første gang. Alt i alt har han haft 157 tracks på listen – både som headliner og featuring. På den liste, der er dateret 26. august er både ‘Passionfruit’ og ‘Signs’ dog gledet ud fra henholdsvis plads nummer 82 og 100 og markerer dermed enden på, hvad der kun kan betegnes som et rimeligt godt stræk

Drake er efterhånden en mand med mange rekorder. Hans 157 tracks på listen er flere end nogen anden soloartist. Han holder også rekorden for flest tracks på listen på samme tid, nemlig hele 24 efter ‘More Life’ udkom tidligere i år.

Med ‘Signs’ og ‘Passionfruit’ ude af listen sætter han også rekorden som den kunstner med flest uger i sammenhæng på Billboard 100: En rekord, der nok bliver temmeligt svær at slå i nærmeste fremtid, med tanke på det fuldkommen overvældende faktum, at Drake dermed har været på listen konstant siden han brød igennem.

Bemærk i øvrigt Young Moneys dominans i top fire (og at kamphønerne Taylor Swift og Katy Perry ligger side om side):

431 uger – Drake
326 uger – Lil Wayne
216 uger – Rihanna
207 uger – Nicki Minaj
161 uger – Chris Brown
159 uger – JAY-Z
152 uger – Nelly
141 uger – Kenny Chesney
139 uger – Destiny’s Child
139 uger – Katy Perry
139 uger – Taylor Swift

Læs også: Drake er streaming-kongen: ‘More Life’ slår alle rekorder på Apple Music og Spotify

Annonce