Haven-aktuelle The National udgiver ny single – se videoen til ‘Carin at the Liquor Store’

The National spiller lørdag på Haven Festival på Refshaleøen, og som en optakt har de netop udgivet den tredje single fra deres kommende album ‘Sleep Well Beast’ (8. september) med en tilhørende video.

I videoen, der er instrueret af Casey Reas, ser man The National spille det nye nummer ‘Carin at the Liqour Store’ i forvrængede blå-hvide negativfarver, og singlens ret sørgmodige og tunge stemning bliver næsten svævende og romantisk i de lyse omgivelser.

Men hvem er denne Carin? Hvor meget sammenfald, der er mellem ‘Carin at the Liqour Store’ og forsanger Matt Berningers kone Carin Besser, er ikke til at sige, men det diskuteres allerede i videoens kommentarspor på grund af nummerets noget opgivende lyrik. Det skal nok tages med et gran salt.

I et nyligt interview med Pitchfork fortæller forsanger Matt Berninger, at han faktisk har samarbejdet med Carin Besser om flere af teksterne på ‘Sleep Well Beast’, og han beskriver dem selv som meget direkte og intime. Han beskriver samtidig også det nye album som mere løssluppent, og at det er en mentalitet, bandet vil at forsøge at bringe med ind i deres liveshows.

Du kan nok med sikkerhed høre ‘Carin at the Liqour Store’ lørdag kl. 23.15 på Meadow-scenen på Haven Festival.