Jay-Z’s nye ‘Moonlight’-video er en genindspilning af ‘Friends’ – men med sorte skuespillere

Jay-Z’s nye ‘Moonlight’-video er en genindspilning af ‘Friends’ – men med sorte skuespillere
Jerrod Carmichael og Issa Rae som Ross og Rachel.

Jay-Z har udgivet en ny video til ‘Moonlight’ fra sit seneste album ‘4:44’, og den kan næppe siges at være en musikvideo i traditionel forstand.

Nummeret ‘Moonlight’ refererer til Oscar-vinderen ‘Moonlight’ og hændelserne ved årets prisuddeling, hvor prisen for bedste film, fejlagtigt blev overrakt til ‘La La Land’. Dette er også temaet i Jay-Z’s nye video, som er en fiktiv genindspilning af den ikoniske tv-serie ‘Friends’ med udelukkende sorte skuespillere.

I videoen, som er instrueret af Alan Yang (‘Master of None’), ses Lil Rel Howery (‘Get Out’), Lakeith Stanfield (‘Straight Outta Compton’) og Jerrod Carmichael (‘The Carmichael Show’) som henholdsvis Joey, Chandler og Ross mens Issa Rae (‘Insecure’), Tiffany Haddish (‘The Carmichael Show’) og Tessa Thompson (‘Westworld’) spiller Rachel, Phoebe og Monica.

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Hvis man er godt inde i den folkekære sitcom, vil man også hurtigt kunne se, at scenen, der udspilles, er fra afsnittet ‘The One Where No One’s Ready’. Desuden er den velkendte titelmelodi ‘I’ll Be There For You’ erstattet af Whodinis ‘Friends’ fra 1984.

Videoen, der til at begynde med slavisk gentager eksakte replikker og jokes fra tv-serien, udvikler sig dog til mere end blot en 1:1-gentagelse af en ‘Friends’-episode, da den fjerde væg nedbrydes, og Jerrod Carmichael forlader settet. Her drøfter han med skuespiller og producer Hannibal Buress (han spiller sig selv), hvorhvidt den sorte genindspilning er et subversivt og banebrydende forsøg på at vende tingene på hovedet, eller om det bare er en dårlig idé. En diskussion, der berører problematikker om race og repræsentation i Hollywood.

‘Moonlight’-videoens absolutte højdepunkt er dog klart, da Carmichael sidder på en bænk og betragter månen til lyden af den tåkrummende og fejlagtige prisoverrækkelse fra årets Oscar-uddeling. Hermed cementeres den fængende linje fra nummeret ‘Moonlight’ – »We stuck in La La Land, even when we win we gon’ lose«.

Videoen til ‘Moonlight’ er lige nu eksklusivt tilgængeligt på Tidal, men ifølge instruktør Alan Yang vil den blive tilgængelig på andre platforme i løbet af denne uge.