Lil Wayne i Tivoli: Eminent live-rapper med verdens dårligste lyd

Lil Wayne i Tivoli: Eminent live-rapper med verdens dårligste lyd
2 6
Lil Wayne

Koncert, Tivoli

D’Wayne Carter er en af sin generations bedste live-rappere. Men i Tivoli kan man lige så godt rappe med mikrofonen slukket.

Det var ikke meningen, denne her anmeldelse skulle handle om lyden. Alle ved, at lyden i Tivoli er lav, og ærlig talt er det sjovere at skrive (og læse) om musikken end omstændighederne. Men hvis man skal skrive om Lil Waynes koncert til Fredagsrock i Tivoli, er det umuligt ikke at tale om lyden. Den var nemlig så lav og så elendig, at musikken konstant kæmpede for at nå bare en centimeter ud over scenekanten.

Det værste er, at Lil Wayne rent faktisk er en af hiphoppens skarpeste live-rappere. Han virker mere oprigtig end Drake, mere energisk end Kanye, og frem for alt lyder hans stemme præcis, som man kender den: Den karismatiske, gnæggende kvalitet, New Orleans-rapperen er kendt for på sine sange, er nærmest endnu mere til stede live. Hans uforudsigelige, legesyge væsen skinner ud fra scenen ligesom diamanterne stråler ud af gebisset, når han smiler. Men lyden i Tivoli var som en spændetrøje, der gjorde det umuligt for excentrikeren at nå ud til et ellers veloplagt publikum.

Der var stort set intet backtrack, og der var ingen dybde, når 808-trommerne burde have runget udover plænen. Rapperens stemme stod alene, som en person, der er kommet for tidligt til en fest. Forestil dig ’A Milli’ uden bas! Det var næsten blasfemi at høre Lil Wayne optræde med sine klassikere blot for at få en forsinket reaktion, da der tit skulle gå mange sekunder, før man overhovedet kunne høre, hvilken sang, der blev spillet.

Selvfølgelig løftede stemningen sig, da Lil Wayne spillede ’Rich As Fuck’, ’Love Me’ eller verset fra Chris Brown’s ’Loyal’. Det var også mindeværdigt, da rapperen startede koncerten ved bare at stå ved mikrofonen med en joint. Eller da han stod i sit Christiania-tøj og tændte en joint med en lighter, han havde siddende i en kæde. Men det var små glimt af karisma i en koncert, der aldrig fik muligheden for at blive, hvad den fortjente at være.

Jeg vil anbefale alle at høre Lil Wayne live, og jeg vil anbefale alle at droppe Tivoli om fredagen. Med mindre det er fordi, man skal i Det Gyldne Tårn.

Læs også: Lil Wayne er ikke længere verdens bedste rapper – men hans indflydelse lever videre