Lorde trodsede influenza til VMA: Dansede sig stumt igennem ‘Homemade Dynamite’

Lorde trodsede influenza til VMA: Dansede sig stumt igennem ‘Homemade Dynamite’
Foto: Kevin Winther/Getty Images.

Hvis man skal sætte et enkelt ord på Lorde som kunstner, må ‘autenticitet’ være et af de mest nærliggende i ordforrådet. Lorde lader ikke som om. Hun føler det, hun synger, og hun er det, hun leverer. Hvis hun ikke kan levere, hvorfor så lade som om?

Da Lorde indtog nattens VMA-show, var hun – ifølge eget Twitter-udsagn – ramt af en influenza så slem, at hun havde brug for et drop. Det har med andre ord næppe været muligt for hende at levere et helstøbt show, hvorfor hun i stedet satte et symbolsk kassettebånd med ‘Melodrama’-hittet ‘Homemade Dynamite’ i en ghettoblaster og med store smil overgav sig til en koreografi af svævende aerobics-trin og små, bastante (og unægteligt charmerende) hop. Intet playback-mimeri eller falske forsøg her.

Som prikken over i’et var Lorde iklædt sneaks, joggingbukser og sølvkjole. Et outfit som skabt til en influenzaramt pige, der ikke gider blive hjemme fra årets fest, men som alligevel burde ligge på sofaen.

At dømme ud fra publikums tomme øjne, var det dog ikke alle, der forstod pointen med den lille gimmick – der er i hvert fald et par uforlignelige ‘what the fuck is happening’-blikke blandt kendisserne.

Se Lorde optræde med ‘Homemade Dynamite’ samt hendes omtalte tweets herunder.

Læs også: Kendrick Lamar indtog VMA’s som Kung Fu Kenny – se ham spille ‘DNA og’ Humble’

Annonce