Mac DeMarco hyggejammer og fortæller om forholdet til sin guitar – se video

Mac DeMarco er gæst i den nyeste episode af strengeproducenten Ernie Balls ‘String Theory’: En videoserie, hvor en række musikere taler om deres forhold til deres guitar og selvfølgelig også erklærer deres uforbeholdne kærlighed til Ernie Balls guitarstrenge.

Her fortæller DeMarco blandt andet om, hvordan det ikke lå lige for ham at begynde at spille guitar: »Jeg troede ikke, at jeg ville komme til at spille musik. Jeg gad ikke spille guitar, da jeg var barn, fordi jeg havde en familie fyldt med musikere, der gjorde det utiltalende. Jeg tænkte… fuck det, det gider jeg ikke. Og så spillede jeg lidt en dag sammen med mine venner. Det viste sig, jeg kunne finde ud af det, det var interessant, og det var lige omkring det tidspunkt, jeg blev interesseret i alt det rock, du bliver bidt af, når du er en ung mand«.

DeMarco fortsætter med at fortælle om sin tilgang til sangskrivning, om den særegne guitarlyd, som alle forbinder med hans musik, og om rollen som musikbranchens charmerende, usoignerede rodehoved. Alt imens han i baggrunden jammer henover den analoge trommemaskine, der er så karakteristisk for hans seneste album ‘This Old Dog’.

Desuden er DeMarco en af de utallige mænd, der optræder i Charli XCX’s nye video til singlen ‘Boys’ – her er der ingen tvivl om, at han er kommet over sin barndomsaversion mod guitaren. Mac DeMarco turnerer netop nu med ‘This Old Dog’ og spiller en udsolgt koncert i Den Grå Hal på onsdag.