Premiere: Se skøjtevideoen til Shiny Darklys nye single ‘Lyfe’

De udgav singlen ‘The Other Man’ i vinter, spillede på Spot Festival i foråret, og nu er den danske rocktrio Shiny Darkly tilbage med singlen ‘Lyfe’.

Hvor videoen til ‘The Other Man’ havde en nærmest normcore æstetik og foregik i en festsal fyldt med kvindelige linedancere, har ‘Lyfe’ et mere elegant udtryk. I videoen ses den danske kunstskøjteløber Pernille Sørensen, i hvad instruktør Frederik Valentin kalder »en improviseret Pas de Deux på is«.

Skøjteløberens langsomme dans på isen afbrydes af og til af kaleidoskopiske mønstre af skøjtebanen, hendes kjole, hendes hår og hendes hænder, og de porøse former er en smuk kontrast til lydsidens tyngde. Ligeledes er nummerets lyrik kontrastfuld, og beskriver at livet både er frustrerende, overvældende og elskværdigt på samme tid.

Singlen leder op til et kommende album, som er produceret af Nis Bysted, der blandt andet har arbejdet med Iceage og Thulebasen. Om samarbejdet siger bandet: »Vi blev sgu enige om at lege lidt med Nis. Vi har fulgt hinanden og længe talt om at lave noget sammen. Vi har i bandet altid holdt af hans skæve mastermind og musiksprog. Vi synes resultatet af dette track emmer af både mærkelige dub-referencer og som Nis selv sagde, da vi var i gang: ‘Lyden af brun metal’«.

Der er endnu ingen dato på det kommende Shiny Darkly-album, men bandet oplyste i sidste uge på deres Facebook-side, at de er i gang med indspilningerne.

Udover at spille med Shiny Darkly, havde forsanger Kristoffer Bech sidste år hovedrollen i Rasmus Heisterbergs film ‘I blodet’.