»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Solange kvitter Twitter på grund af »racist ugly ass fuck bois« efter Charlottesville-terror

Solange kvitter Twitter på grund af »racist ugly ass fuck bois« efter Charlottesville-terror
Solange på den røde løber til årets Met Gala.
Foto: Dia Dipasupil/Getty Images

Solange har længe været et kunstnerisk fyrtårn – senest demonstreret på dansk grund til hendes Arena-koncert på Roskilde – men sideløbende har hun også været en stærk køns- og racepolitisk stemme på Twitter.

Men fra og med i går er det en saga blot. I kølvandet på urolighederne i Charlottesville i Virginia i weekenden, hvor mange fraktioner af ekstremt højreorienterede tørnede sammen med antifascistiske moddemonstranter og en 32-årig kvindelig demonstrant blev dræbt, da en formodet nynazist bragede sin bil ind i en folkemængde, har hun nemlig besluttet at slette sin Twitter-konto. Samtidig opfordrer hun til at bakke op om den 22-årige studerende Takiyah Thompson, der står til at skulle betale en bøde på 1.500 dollar efter demonstrationerne.

Hun gav efterfølgende en længere forklaring på sit exit i sin Instagram Story. Her skriver hun blandt andet, at hun har prøvet at gemme sine kræfter på at lave et nyt album og ikke spilde dem på »racistisk grimme fuckboys, der stinker af citronella [et anti-myggemiddel, der er hyppigt brugt i sydstaterne, red.] «, inden hun lufter sin bekymring over, at hendes søn skal til at gå i et skolesystem, der ikke har formået at bryde den amerikanske raceulighed.

Weekendens uroligheder har skabt flere ringe i vandet i kunstnerkredse og musik-, film- og underholdningsbranchen – særligt efter POTUS nummer 45 havde mere end almindelig svært ved at fordømme de højreorienterede demonstranter. Kunstnere som Lady Gaga, Lorde og John Legend. Senest har Spotify for eksempel slettet en lang række kunstnere fra deres tjeneste, der er kategoriseret som hate bands og Apple vil være et foregangseksempel på at bygge bro og starter med en milliondonation.

Annonce

Samtidig formåede POTUS 44 at slå Twitters rekorder for mest likede billede:

Læs også: Læs Solanges brev til sit teenage-jeg: »17-årig vil være det hårdeste år i dit liv«