Det nyeste hiphop finder du på ’RapCaviar’ på Spotify – opdateres hver uge

Spekulationer: Taylor Swifts nye single lyder som ét langt diss-track rettet mod Kanye West og Kim Kardashian

Spekulationer: Taylor Swifts nye single lyder som ét langt diss-track rettet mod Kanye West og Kim Kardashian
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Taylor Swift er tilbage, og Taylor Swift er færdig med at være den pæne, føjelige pige. I lyrikvideoen til ‘Look What You Made Me Do’ er fløjlshandskerne eksempelvis pakket langt væk til fordel for pistoler, gravstene og lister med navne markeret med rødt.

Teksten mangler ikke referencer til tidligere beefs, som for eksempel den hun har haft med eks-veninden Katy Perry, der ellers har været tiltagende forsonende på det seneste – blandt andet hos James Corden, hvor hun annoncerede, at hu bare gerne vil have beefen til at stoppe. Perry er klar til at slutte fred, hvis Swift er det. Siden genudgav Taylor Swift alle sine albums på Spotify samme dag, som Perry udgav ‘Witness’.

Men det er de mulige hints til den årelange beef med Kim Kardashian West og Kanye West, der er mest fremtrædende. Se bare de to første vers:

I don’t like your little games
Don’t like your tilted stage
The role you made me play
Of the fool, no, I don’t like you
I don’t like your perfect crime
How you laugh when you lie
You said the gun was mine
Isn’t cool, no, I don’t like you (oh!)

En skrå scene, som på Kanye Wests Saint Pablo Tour? The gun was mine, som da Kim Kardashian lagde »I feel like me and Taylor might still have sex«-telefonsamtalen på Snapchat?

Uden nogen beviselig sammenhæng skrev Nicki Minaj i øvrigt på Twitter en time efter udgivelsen følgende:

Hende og Taylor Swift har tidligere krydset klinger, og Minaj har da også et vers på Katy Perrys formodede diss-track ‘Swish Swish’.

Nogle vurderer desuden, at udgivelsesdatoen for Swifts album er endnu et subtilt – og hvis det er sandt meget upassende – Kanye West-diss.

Annonce

Den 10. november er en fredag, og den mest oplagte dag i ugen at udgive et album på, så vi holder nu på, at det er en ren tilfældighed. Alt andet ville være utilstedeligt.

Læs også: Taylor Swifts nye look lover attitude – men virker outdated