Taylor Swift vinder sexchikane-sag: Donerer beløb til velgørende organisationer

Taylor Swift vinder sexchikane-sag: Donerer beløb til velgørende organisationer
Taylor Swift (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

I går vandt Taylor Swift den sexchikane-sag, som hun kørte mod den tidligere radiovært David Mueller. Hun vandt intet mindre end en dollar i erstatning,

Efterfølgende har Swift i en udtalelse til People og Entertainment Weekly takket dommer og jury for deres beslutning, ligesom hun takker sine advokater for »at kæmpe for mig og enhver, der føler sig bragt til tavshed af et seksuelt overgreb og i særdeleshed alle, der tilbød deres støtte gennem denne fire år lange prøvelse og to-årige proces«.

Sagen stammer helt tilbage fra 2013, hvor Swift besøgte den Denver-baserede country-kanal KYGO og efterfølgende klagede til kanalen over, at David Mueller havde befamlet hende, mens de fik taget et billede. Det fik Mueller fyret, hvilket han efterfølgende sagsøgte Taylor Swift for at være skyld i. I et konstrasøgsmål anklagede Taylor Swift ham for »bevidst at række op under hendes nederdel og med sin hånd befamle en intim del af hendes krop på en upassende måde mod hendes vilje og uden hendes tilladelse«.

Det er billedet her, der er omdrejningspunkt for sagen:

Det er Muellers sag, som retten nu har afvist og beordret ham til at betale det symbolske beløb til Taylor Swift. Hun anerkender, at hun er i en så privilegeret situation at hun sagtens kan administrere sine juridiske udgifter og erklærer samtidig, at hun i nær fremtid vil støtte organisationer, der hjælper kvinder i samme situation som hende, men uden finanserne til at forsvare sig.

»Mit håb er, at hjælpe dem, hvis stemme også bør blive hørt«, skriver hun blandt andet i sin udtalelse.

Læs også: Selvfølgelig laver Taylor Swift og hendes smukke venner en billedskøn #MannequinChallenge

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af