Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Yellow Days.
Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. Brockhampton ‘Swamp’

Der er dårligt nok gået to måneder siden debutalbummet ’Saturation’, men det forfriskende hiphopkollektiv Brockhampton teaser allerede nu efterfølgeren ’Saturation II’ med forsmagen ’Swamp’. Foruden et legesygt lydbillede omfatter singlen en gakket musikvideo instrueret af frontmanden Kevin Abstract med inspiration fra både 90’ernes Nickelodeon og Spike Jonzes filmiske virkemidler.


2. Barselona ’Alene hjem’

Selv de største hjerteknusere har prøvet at traske ensomt hjem fra byen uden en fangst. Intet er dog så dårligt, at det ikke er godt for noget, så derfor omsætter Barselona det bedrøvelige scenarie til læskende popeskapisme med kæk guitar, ørehængende marimba og hele pivtøjet på deres tredje udspil ’Alene hjem’. Niveauet er stadig forbløffende højt.


3. Kissi Eyja ’Common Ground’

Der kan opstå mange forunderligheder gennem fælles bekendte og et tilfældigt studietræf på Vesterbro. Sådan blev Kissi Eyja i hvert fald til, der nu har udsendt deres insulært sprudlende debutnummer ’Common Ground’. Den nyslåede duo består af islandske Brynjar Bjarnfoss på producerknapperne, mens dansk-ghanesiske Theo Curtis Kissi leverer den velsmurte vokal.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

4. Spring & I ’Voices’

Spring & I har allerede givet sommerkoncerter på blandt andet Pumpehusets Byhave og Bakken, og nu er den danske electropop-duo klar med den køligt pulserende debutsingle ’Voices’. Bag aliasset står Ditte Nitzsch og Marie Friis, der forklarer, at ’Voices’ er et rammende eksempel på, hvordan de over halvandet år har udarbejdet musik udelukkende via mailudveksling.


5. Alice Glass ’Without Love’

Næsten tre år efter hendes afgang fra Crystal Castles flyver Alice Glass nu på solovinger for bare anden gang med den synthpunkede ’Without Love’. Om sit kommende album – der hverken har titel eller dato endnu – udtaler Glass, at visse af numrene lyder som at blive ædt af ildmyrer, mens andre lyder som at blive langsomt fortæret af en slange. Et rammende udtryk for hendes infernalske kompromisløshed.


6. Bunny ’Let Me Be Your Dog’

Bunnys soveværelsesrockede ’Let Me Be Your Dog’ leder måske tankerne hen på The Velvet Underground, men Chicago-kvintettens mumlende hook indkapsler også på egen vis en sarkastisk kritik rettet mod den nedslidte trope, at femininitet er lig med svaghed og underkastelse. ’Let Me Be Your Dog’ stammer fra Bunnys kommende debut-ep, ’Sucker’, der lander senere på året.


7. Twelve’Len feat. Allan Kingdom ’Almost There’

Twelve’Len har det med at gøre lige, hvad der passer ham, når det kommer til musik. Det genrebrydende multitalent har før slået pjalterne sammen med blandt andre Florida-fællen Denzel Curry, men på hans nyeste single, ’Almost There’, får han assistance fra Minnesotas helt egen Allan Kingdom. Syd plus nord giver i denne omgang smækre sensommervibes, der pendulerer mellem r’n’b og synthpop.

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

8. Yellow Days ’Hurt In Love’

Man skulle ikke tro det, men engelske George van den Broeks fantastiske bluesstemme hører til i en purung krop. Efter at have sluppet debut-ep’en ’Harmless Melodies’ tilbage i november, bygger den melankolske vårhare nu videre på sit dragende og disede kosmos med ’Hurt In Love’. Det passer perfekt til vores grå sommer.


9. Moses Sumney ‘Quarrel’

Moses Sumneys debut-ep fra december fik roser med på vejen af vores anmelder. Nu vender den skønsyngende præstesøn så tilbage med ’Quarrel’, der på ret spartansk vis tager sig fornemt ud med subtil instrumentering og et par småsyrede twists mod enden. Den seks minutter lange godbid agerer appetitvækker for debutalbummet ’Aromanticism’, der ankommer den 22. september.


10. School of X ’Forever’

Rasmus Littauers imponerende cv indbefatter blandt andet en tjans som Møs live-trommeslager, men nu venter der for alvor et nyt kapitel med soloaliasset School of X. Den dystert synthpoppede ’Forever’ er således Littauers tredje single i eget navn, hvis musikvideo tager seeren med tilbage til hans koncert på dette års Roskilde Festival. Samtidig varsler nummeret debut-ep’en ’Faded. Dream.’, som udkommer den 8. september.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Advertisement