Foo Fighters samarbejder med Justin Timberlake på kommende plade efter parkingsplads-brandert

Foo Fighters samarbejder med Justin Timberlake på kommende plade efter parkingsplads-brandert

Foo Fighters’ kører de store kanoner i stilling til deres kommende album ‘Concrete and Gold’. De har samlet et ret eklektisk felt af kunstnere til at lege med i studiet, herunder Alison Mosshart fra The Kills, Shawn Stockman fra Boyz II Men (!) og Paul McCartney (!!) på trommer (!!!). Men siden juni har Dave Grohl teaset, at de også har haft »verdens største popstjerne« med i studiet – og det er altså Justin Timberlake viser det sig nu.

Og det er der en ret spøjs historie bag, røber Grohl i et interview med Rolling Stone.

Justin Timberlake var tilfældigt i studiet og lyttede til, hvad Foo Fighters arbejdede på. Han kunne lide, hvad han hørte og snart hængte han og Grohl ud.

»Vi drak whisky på parkeringspladsen. Han var virkelig, virkelig cool. Dagen før hans sidste dag siger han: “Må jeg synge på jeres plade. Jeg vil ikke presse på, men jeg vil virkelig gerne kunne fortælle mine venner det.”«, forklarer Dave Grohl og fortæller, at Timberlake lægger nogle la la la-korstemmer på et nummer. »Han nailede den. Jeg siger dig, han skal nok blive til noget stort engang«, fortsætter Grohl.

I det hele taget er historien bag ‘Concrete and Gold’ atypisk for verdens største rockband. Den kommer i kølvandet på Dave Grohls tour på et brækket ben i 2015, som blev efterfulgt af et års total pause fra bandet – af både praktiske og mentale årsager. Pausen førte til en tomhed og ligegyldighed hos Grohl, der afbrød vinterhiet efter et halvt år og udgav ‘Run’ – albummets første fandenivoldske forløber. Siden har de bragt popproduceren Greg Kurstin (der blandt meget andet står bag Adeles ‘Hello’) ind for at lave albummet.

‘Concrete and Gold’ udkommer 15. september.

Læs også: Rick Astley får hjælp fra Foo Fighters til at lave en eminent live-rickroll

Annonce