Her er verdens bedst tjenende hiphopartister

Her er verdens bedst tjenende hiphopartister
Drake på scenen for at modtage en pris til Billboard Music Awards.
Foto: Ethan Miller/Getty Images

Det er helt afgjort hiphoppen, du skal vælge, hvis du gerne vil sætte dig på musikbranchens største millioner. Men hvis du vil ramme hitlisten af millioner, er det ikke nok blot at dominere streamingtjenesterne eller sælge koncertbilletter for en formue – du skal have helt andre forretningskneb i baghånden.

Business-magasinet Forbes har igen i år offentliggjort listen over verdens bedst tjenende hiphopartister. Listen er sammensat ud fra indtjeninger via turnéer, streaming- og pladesalg og merchandise samt alle de øvrige forretninger, kunstnerne måtte have kørende på sidelinjen.

Førstepladsen indtages for tredje år i træk af P. Diddy, der med blandt andet Ciroc Vodka, DeLeon-tequila og Sean John-tøjlinjen samt senest hans Bad Boy Family Reunion Tour har kunnet skovle over dobbelt så mange penge ind som sidste år: Fra 62 millioner dollars til hele 130 millioner dollars. Han har dermed ikke blot hiphopverdenens bredeste dollargrin – han er hele underholdningsbranchens rigeste.

På andenpladsen finder vi Drake, der har mere end fordoblet sin indtægt siden sidste år. Den svimlende årsindtægt tilskrives primært hans omfattende ‘Boy Meets World’-turné. Samtidig kan Drizzy bryste sig af at have tjent mere end dobbelt så meget som tredjepladsen, der indtages af Jay-Z.

Chance the Rapper har for første gang har ramt listen og endda indtaget en femteplads og dermed rollen som listens ubestridte højdespringer. Chance har ligesom de fleste af sine kolleger på listen også været på turné i løbet af året, hvilket som bekendt blandt andet bragte ham forbi Falconer Salen.

Listens eneste andet nye navn er Lil Yachty, der er sneget sig med på en 20. plads.

Se hele listen herunder – og sammenlign eventuelt med sidste års hiphop-liste eller listen over årets bedst tjenende dj’s og årets rigeste i underholdningsbranchen, så du får det bedste grundlag for at overveje fremtidige karrierevalg.

Verdens bedst tjenende hiphop-artister – 2017
1. Sean ‘Diddy’ Combs –130 millioner dollars
2. Drake – 94 millioner dollars
3. Jay-Z – 42 millioner dollars
4. Dr. Dre – 34.5 millioner dollars
5. Chance the Rapper – 33 millioner dollars
6. Kendrick Lamar – 30 millioner dollars
7. Wiz Khalifa – 28 millioner dollars
8. Pitbull – 27 millioner dollars
9. DJ Khaled – 24 millioner dollars
10. Future – 23 millioner dollars
11. Kanye West – 22 millioner dollars
12. Birdman – 20 millioner dollars
13. J. Cole – 19 millioner dollars
14. Swizz Beatz – 14 millioner dollars
15. Snoop Dogg – 16.5 millioner dollars
16. Nicki Minaj – 16 millioner dollars
17. Lil Wayne – 15.5 millioner dollars
18. Rick Ross – 11.5 millioner dollars
18. Macklemore & Ryan Lewis – 11.5 millioner dollars
20. Lil Yachty – 11 millioner dollars

Annonce