De nyeste tracks fra danske hiphop-artister – lyt til ’DK rap’ på Spotify

Sådan er det at blive 25 ifølge Kesi: De bedste citater fra ny dokumentar

Sådan er det at blive 25 ifølge Kesi: De bedste citater fra ny dokumentar
Kesi med fans efter fødseldagskoncerten i Lille Vega.
Foto: DR3.
I går aftes havde minidokumentaren ’Kesi 25 ÅR’ premiere på DR3. Men hvordan er det egentlig at blive 25, når man er en af Danmarks største rap-stjerner lige nu?

Kesi pointerer det selv: ’Hvordan er det at blive et kvart århundrede?’, er han blevet spurgt.

Et kvart århundrede lyder så monstrøst, men der er noget med den alder, som signalerer, at nu skal man til at blive voksen for alvor.

I ’Kesi 25 ÅR’ har DR3 fulgt Kesi i 25 timer på dagen for hans fødselsdag den 7. september: Fra han går i seng aftenen før til morgenmad med vennerne. Fra den obligatoriske tur forbi frisøren til den udsolgte koncert på Lille Vega om aftenen, hvor han får besøg af en endeløs række af venner fra det danske hiphop-miljø: Fra Noah Carter og Sivas til Hans Philip og Benny Jamz.

Kesis dag er vævet sammen med privatoptagelser fra en række fans, og både for rapperen og hans følgere er det ikke en helt almindelig dag – eller fødselsdag.

Men hvordan er det rent faktisk at blive 25 som festglad rap-stjerne, når voksenlivet kigger én over skulderen med et mistroisk blik? Er det okay at være teenage-agtig, selv om man er blevet ’et kvart århundrede’?

Vi har samlet de bedste citater fra dokumentaren, hvor Kesi kommer med sit bud på, hvad det vil sige at blive 25 og ’voksen’ – hvad end det nu skal sige.

Om hvad det betyder at blive 25: »Det betyder, at jeg er voksen og selv bestemmer helt over mit liv. Så jeg bestemmer selv, hvor teenage jeg kan være«.

Om hvorvidt han ser sig selv som et godt menneske: »Det er ikke altid, man lige tager de rigtige valg og gør de rigtige ting og måske er sød overfor alle mennesker. Men jeg synes da, at jeg prøver. Og specielt nu her, hvor jeg er begyndt at blive ældre, så tænker jeg meget mere det det med karma ind i ting. Hvis jeg gør et eller andet, og hvis jeg får hjælp af folk; og huske at prøve at hjælpe dem tilbage«.

Annonce

»Der er rigtig mange ting, som mange mennesker måske synes er normen af ting, man skal gøre. Blive voksen, få en kæreste, få nogle børn, flytte ud i en eller anden lejlighed med sin kæreste. Chille og arbejde totalt hårdt og ikke have tid til alt muligt andet, for det er sådan, man er voksen. Men hvem siger, at det er det? Måske er den her måde at være voksen på, som jeg er, også den rigtige? Jeg forsørger for mig selv, jeg hygger hver dag med mine venner, jeg chiller, jeg har det nice. Alle er bare sådan: ‘Det er totalt teenageagtigt’. Ja, men, måske er det også en rigtig måde at være voksen på?«

»Gad vide om man kan mærke i morgen, når jeg vågner op… Ej, jeg ved godt, hvad jeg kan mærke i morgen, når jeg vågner op. Én ting. Og det er ikke, at jeg er blevet ældre. Det er tømmermændene«.

»Det kan godt være, det ikke er verdens største venue eller verdens største koncert, men alle de mennesker, der var der, var kommet for at høre mig. Jeg var seriøst overvældet. Helt sygt«.

Bonuscitat fra Hans Philip om Kesi: »Han er nok den, der lider mest af FOMO«.

Se dokumentaren hos DR HER.