»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Se Stormzys flotte ‘Gang Signs & Prayer’-kortfilm

Stormzy udgav sit debutalbum ‘Gang Signs & Prayer’ i februar i år, og nu har den britiske rapper udgivet en kortfilm, der portrætterer hans opvækst med musik fra det førnævnte album.

I filmen, der går under samme navn som albummet, følger man den unge Thomas, som fra en tidlig alder bliver gjort opmærksom på, at han er nødt til være tough, hvis han vil klare sig. Det leder ham først ud i almindelige drengestreger, men senere i hans liv kommer han ud i direkte farlige situationer, der for ham til at frygte for sit liv.

Filmen er instrueret af Rollo Jackson i samarbejde med The Fader og Somesuch.

Stormzy fortæller til The Fader: »Unge, der som mig er vokset op i the hood, ved ofte ikke, at vi faktisk kan være herre over vores egen skæbne. Der er så mange ting, der styrer os i den forkerte retning, men vi bestemmer stadig, hvad der sker i vores liv. Ligesom mit album er det netop det, filmen her portrætterer. Udsprunget af mit album ‘Gang Signs & Prayer’ og skrevet og instrueret af legenden Rollo, vil jeg lade filmen tale for sig selv«. Første del af citatet hører man også som voice-over i filmen.

Senest udgav Stormzy den lidt mere letbenede video til nummeret ‘Cigarettes and Cush’.

Læs også: Den nye generation af UK-rappere er meget mere end grime