Thom Yorke tager kaotisk tur i elevator i Radioheads nye video til ‘Lift’

Radiohead har lavet en ny video til nummeret ‘Lift’, der optræder på genudgivelsen af klassikeren ‘OK Computer’, der udkom i juni – nu med navnet ‘OK Computer OKNOTOK’.

‘Lift’ er en Radiohead fan-klassiker, der indtil udgivelsen af ‘OK Computer OKNOTOK’ kun var blevet spillet live. Det samme gælder numrene ‘I Promise‘ og ‘Man of War’, der også optræder på genudgivelsen og tidligere også har fået hver sin video.

‘Lift’ er instrueret af Oscar Hudson, der også har lavet en af vignetterne til bandets seneste album ‘A Moon Shaped Pool‘. I videoen til ‘Lift’ er Thom Yorke ude på en kaotisk tur i en elevator, hvor dørene åbner på samtlige etager og mystiske scenarier udspiller sig udenfor. Én etage vender på hovedet, på en anden etage åbnes der direkte ind i et soveværelse, og en tredje etage er bare et toilet. Til slut udspiller der sig også en lidt syret scene med to Thom Yorke look-a-likes.

For de hardcore fans gemmer der sig en god håndfuld easter eggs og referencer til tidligere Radiohead-øjeblikke i videoen. Vi siger intet, men du kan læse mere i Pitchforks interview med Oscar Hudson HER.