Bremen Teater overtager Jazzhouses lokaler

Bremen Teater overtager Jazzhouses lokaler
Bisse på Jazzhouse.
Foto: Kasper Månsson/Soundvenue

Tidligere på året blev det annonceret, at Jazzhouse flytter til Nørrebro ved indgangen til 2018 for at realisere en vision om et fælles spillested med Global. Hvilket selvfølgelig efterlod spørgsmålet om, hvad der så skulle ske med lokalerne på Niels Hemmingsensgade 10 i Indre By.

Nu er det offentliggjort, at Bremen Teater har underskrevet lejekontrakt med Kvindernes Bygning og dermed overtager lejemålet fra 1. januar 2018.

Stedet skal først gennemgå en kort istandsættelses- og ombygningsperiode, men vil fra lidt inde i 2018 fungere som eventsted, der ligesom Bremen Teater på Vesterbro vil præsentere koncerter, stand-up og en række andre arrangementer.

Direktør for Bremen Teater, Jesper Majdall, siger: »Vi vil præsentere kvalitetskoncerter med danske og internationale kunstnere inden for et bredt spektrum af genrer – og kombinere det med arrangementer inden for de områder, som vi i øvrigt har gode erfaringer med, for eksempel foredrag, live-podcasts og comedy«.

Forventningen er, at de første koncerter kommer til at finde sted senest 1. marts.

Formanden for Bremen Teaters bestyrelse, Jesper Bay, siger:»Jazzhouse har spillet en helt central rolle i Københavnsk musikliv gennem et kvart århundrede. Det skal det fortsat gøre i vores regi. Og huset skal ikke være en filial af Bremen Teater – det får sin egen programmæssige profil«.

Med henblik på Jazzhouse er spillestedet altså ikke bundet til en fast adresse. Ved offentliggørelsen af flytningen i sommer blev det annonceret, at Københavns Kommune, Jazzhouse, Global og VerdensKulturCentret (VKC) arbejder på at realisere et fælles spillested, hvor Jazzhouse den 1. januar 2018 flytter ind hos Global på VerdensKulturCentret (VKC), Nørre Allé 7 på Nørrebro.

Samtidig er det meningen, at både Jazzhouse og Global vil arrangere koncerter andre steder i byen.

Læs også: Spillestedet Jazzhouse flytter til Nørrebro

Annonce