Endnu en festival viser sig at være et glorificeret hul i jorden – se billederne

Det var nemt at være skadefro over for de gæster, der havde betalt flere tusinde dollar for billetter til den model- og Ja Rule-promoverede Fyre Festival på Bahamas i sommers – en festival, der fuldstændig druknede i aflysninger, uvejr og en infrastruktur på højde med en intermistisk flygtningelejr. Ringere faktisk.

Det har ført til en lang række erstatningskrav, naturligvis sløj økonomi og slutteligt også en FBI-undersøgelse. Tilbage står en masse gæster snydt for en oplevelse med en masse penge ude at svæve.

Skadefryden er væsentligt mere begrænset for de gæster, der i sidste uge havde betalt 130 dollar for at deltage i The Gathering i South Carolina. Den elektroniske festival blev beskrevet som »20 fantastiske DJs« på »fire temascener« og »50,000 watt af lyd, fantastiske lysshow, der vil smelte dit ansigt, visuals, der vil udvide din bevidsthed, en Oxygen BAR, food trucks og en Beer Cave.«

Det lyder okay, ikke? Sådan gik det bare ikke. Billederne fra fiaskoen taler sit eget tydelige sprog. De stammer fra Facebook-siden EDM Confessions.

Det her er hovedscenen, der står klar til at »smelte dit ansigt«.

Her er scenen, med det fede tema Tree House, fordi det er lavet af fire spånplader.

Alt sammen meget cute, hvis arrangementet var Distortion, en camp på Roskilde eller bare gratis. Det var det ikke. Tværtimod.

Annonce

Samtidig melder flere gæster om pludselige tillæg til billetten, for eksempel 25 dollar ekstra for campingbilletter – der var påkrævede for at deltage.

Flere af de optrædende DJ’s har beklaget, hvis deres deltagelse har fået nogen til at løse billet. I mange tilfælde måtte kunstnerne selv bygge scenerne. Hovednavnet ATLiens kunne også kun beklage.

Imens har arrangøren – »Andrew Murdock and his shady ass wife«, som én af de skuffede DJ’s beskrev ham – stukket halen mellem benene. De har slettet The Gatherings Facebook-side og svarer ikke på henvendelser, ifølge Digital Music News.

Festivalmarkedet oplever en heftig ekspansion i disse år – det er der gode og dårlige eksempler på, også herhjemme. Derfor har smarte forretningsfolk i deres spidse Friis & Co.-sko øjnet mulighederne for et hurtigt cash grab ved at kopiere stangvare-festivalernes æstetik og markedsføring, uden at have den mindste forståelse for at afholde et arrangement for tusindvis af gæster.

Generelt set må én af læresætningerne for 2017 være: Research de festivaler, du skal til. Grundigt.

Du bør for eksempel overveje, om du vil kaste 130 dollar efter nogen, der laver denne type art work:

Læs også: Fiaskoen, der ikke vil dø: Fyre Festival underlægges FBI-undersøgelse