Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Grime-kronprinsen AJ Tracey kommer til Danmark

Grime-kronprinsen AJ Tracey kommer til Danmark
AJ Tracey.

UK-scenen knopskyder i ekstremt mange retninger lige nu – dancehall, afrobeats, drill og så videre. Man kunne næsten glemme grime, selv om genren fortsat har været den vigtigste i England de seneste mange år. Men så er der heldigvis AJ Tracey til at minde os om den.

Den unge rapper gælder som Englands store, unge grime-håb, og nu har han annonceret en koncert på Lille Vega 19. december.

AJ Tracey har mestret helt klassiske grime-magtdemonstrationer på tracks som undergrundshittet ’Thiago Silva’ med den faste samarbejdspartner Dave. De har i øvrigt begge fået det berømte Drake-stempel: Den canadiske rapstjerne har remixet en Dave-sang og sendt hilsener til Tracey via Instagram.

Men på det seneste har AJ Tracey favoriseret tungere, klubbede tracks som ’Pasta’ og ’Leave Me Alone’, hvor grime-talentet især er inspireret af idolet Skepta – endda i en sådan grad, at han nu spås gode chancer for at løfte arven efter grime-pioneren.

Aj Traceys seneste udgivelse, ’Secure The Bag!’, er netop udkommet med så forskellige gæster som Craig David, amerikanske Denzel Curry og UK drill-crewet 67. Højdepunktet er det døsige track ’Bird Call’, hvor Tracey rapper henkastet over en spilledåse-melodi og fuglelyde.

Husk, at du snart også kan opleve en anden stilskabende UK-rapper i Danmark: Nemlig Mist til en Soundvenue Session i Pumpehuet i november.

AJ Tracey (UK)
19. december
Lille Vega
Billetpris: 150 kr.

Læs også: It’s a UK ting: 10 rappere, der definerer britisk rap lige nu