Hold øje med Trippie Redd: Soundcloud-rappens bud på en ny slags rockstjerne

Hold øje med Trippie Redd: Soundcloud-rappens bud på en ny slags rockstjerne
Trippie Redd.
Det kan være svært at føre protokol over hiphoppen, når den så ofte spjætter ud i nye og saftige strømninger. Selv om Soundcloud-underverdenen af skiftevis aggressiv og deprimeret rap givetvis er den yngste stilart inden for genren, er selv den i gang med at forgrene sig ud i en helt ny undergenre. Og i spidsen for denne står blot 18-årige Trippie Redd.

Det skulle jo ske før eller siden: Soundclouds karakteristiske undergenre af Xanax-poppende smadrehiphop har muteret sig ud i en endnu mere udefinerbar undergenre, der blander melodiske basbeats med strubemættede klagesange og raslende trommeprogrammeringer. Eksponenten for denne nye strømning er den Ohio-hjemmehørende teenager Trippie Redd.

Udseendemæssigt minder Trippie med lidt god vilje om de små hårtottede troldfigurer, man blev belønnet med efter en gruopvækkende tur i børnetandlægens stol. Hans tøjlesløse dreads, pudseløjerlige fregner og forkærlighed for grillz placerer ham perfekt i den tegneserieagtige subkultur, der viltert og voldsomt er vokset ud af Soundcloud med artister som XXXTentacion, Lil Peep, Smokepurpp og Lil Pump. En kultur, hvori fejringen af en million Instagram-følgere fejres med Xanax-formede lagkager. Alligevel er Trippie et lidt andet bæst end sine samtidige.

Det bedste fra begge Soundcloud-verdener

Lydterrænerne af Trippie Redds hofproducer Goose the Guru låner fra både udblæst cloud-rap og samtidens distortede baseksplosioner, men uden nogensinde at kamme over i den borende, savtakkede type hiphop, som eksempelvis Smokepurpp og Lil Pump gør sig i. På samme måde afgiver multitalentets vingeskudte vokaludstrækninger følelsen af emo-bedrøvelse a la XXX og Lil Peep med den afgørende forskel, at det aldrig bliver decideret sumpende og depressivt. Dette høres tydeligst på den dirrende ’Romeo & Juliet’: »Your love is my medicine«.

I udformningen af sit eget distinktive mikrokosmos inkorporerer Trippie Redd divergerende elementer fra begge ender af Soundcloud-spektret, der positionerer ham i en genrehybrid, hvor ungdommelig immortalitet og r’n’b blander blod med afmagt og turbulente kærlighedskvaler. Det er eksempelvis påfaldende, hvordan den genretrodsende millennial får et nummer som ’Love Scars’ til at virke både inciterende og opgivende.

Annonce

Subkulturens potentielt næste ’rockstjerne’

Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at Trippie på flere måder er opflasket med vor tids internet-zeitgeist. Det er nærliggende at sidestille ham med en som Lil Uzi Vert, men end ikke Uzis emo-skrålende repertoire af virale baskere kan bryste sig af samme virtuose vokalvifte, som Trippie forlader sig på.

Vi snakker en nærmest overnaturlig evne til at flyde fra sensuel croon til talesyngende monotoni til grynet, prædikantlignende snerren, ofte i selvsamme vers. Mange af Soundcloud-skarnsknægtene kalder sig for kontemporære rockstjerner – nok mest i manglen på et bedre mærkat – men leger man ordkløver og tager udtrykket for pålydende, tilhører den titel mest af alle Trippie Redd.

Samtidig signalerer Ohio-croonerens eruption også et muligt stilskifte i et mulmbelagt og obskønt Soundcloud-univers, der gennem provokatører som XXXTentacion nærmest har solgt sig selv på hiphopificerede kanaliseringer af GG Allins genfærd.

Noget kunne dog tyde på, at den kontroversielle subkultur så småt er klar til sit helt eget bud på Aerosmiths Steven Tyler.

Læs også: 10 essentielle sange i den nye bølge af rowdy Soundcloud-rap

 

Advertisement