Lil Pump tager Soundcloud-rappens dogme om enkelthed til et nyt niveau

Lil Pump tager Soundcloud-rappens dogme om enkelthed til et nyt niveau
Lil Pump tager Soundcloud-rappens dogme om enkelthed til et nyt niveau - Lil Pump
4 6
Lil Pump
'Lil Pump'

Album, Selvudgivet

»ESSKEETITTTT!!!«

Det højlydte råb ‘esketit’ – en sydstatslig sammentrækning af ‘let’s get it’ – er signaturen for den kun 17-årige Soundcloud-rapper Lil Pumps lettere imbecile færd på de sociale medier. Han har over tre millioner følgere på Instagram, der kigger med, når han høj på hostesaft affyrer pistolskud tilfældigt ud fra bagsædet af en bil, bliver smidt ud af et fly for at være for larmende eller flekser sine mange smykker og stoffer.

Legenden siger, at Lil Pump droppede ud af Harvard for at redde hiphop – nu er han på banen med sit debutalbum, som med et solidt gæste-lineup af navne som Lil Yachty, Rick Ross og Gucci Mane, uendelige gentagelser og et lydtæppe af lo-fi-smadrede beats tager Soundcloud-rappens punkede dogme om enkelthed til et nyt niveau.

Ingen autotune, ingen druggy emo-sang. Kun helt indkogte linjer over skæve trap-beats leveret så hurtigt og effektivt som muligt. Den længste sang er på tre minutter og 19 sekunder, og man når igennem albummets 15 sange på kun 36 minutter!

Repeterende singler som ‘D Rose’, ‘Gucci Gang’ og ‘Flex Like Ouu’ fylder selvfølgelig meget på udgivelsen, men der er alligevel nye udtryk at finde på ‘Lil Pump’, selv om alle sangene bevæger sig i samme univers af designertøj, smykker, våben, sex og stoffer.

Sponsoreret indhold
Rejs ind i HBO Nordics mange verdener
Ingen destinationer i virkelighedens verden er helt så vilde, som rejsen ind i HBO Nordics univers – prøv 1. måned gratis her
HBO Nordic

Linjer fra ‘D Rose’ som »100 on my wrist, bitch, I’m feeling like D Rose / pop four xans, now I’m feeling like a hero«, rammer den overordnede tematik perfekt og kunne lige så godt have været en del af hvilken som helst anden sang på albummet.

Vennen og samarbejdspartneren Smokepurpp optræder selvfølgelig også på flere af albummets tracks, hvor der blandt andet opstår en ny og stor aggressivitet i ‘Smoke My Dope’ i stil med kollegaerne Ski Mask the Slump God og XXXTentacion.

Gæsteoptrædenerne giver et veltrængt modspil til Lil Pump, men det er ikke alle, der formår at løfte albummet. Energien tager et gevaldigt dyk nedad, og opskriften slår fejl på albummets midterste numre ‘At The Door’, ‘Youngest Flexer’ og ‘Whitney’ – selv ikke Chief Keef og Gucci Mane formår her at hive Lil Pump ud af dyndet. Heldigvis går Lil Yachty hårdt ind på ‘Back’, og ‘Pinky Ring’ bliver løftet af den dybe stemme fra Rick Ross, som samtidig overrækker flekser-faklen til Lil Pump.

Lil Pump griber faklen (der højst sandsynligt er belagt med diamanter) og viser selv tegn på fremgang på et af albummets stærkeste numre, ‘Crazy’, hvor der bliver skruet op for energien, tempoet og ikke mindst flowet. Dét nummer står i kontrast til den mumlende autotune-freestyle ‘Lil Pump’, som sørgede for den unge komets gennembrud.

Om hiphoppen decideret bliver reddet er svært at sige, men Soundcloud-prinsen gør i hvert fald sit for at prøve – en slurk hostesaft og et »ouu« af gangen.


Kort sagt:
Med et solidt gæste-lineup af navne som Lil Yachty, Rick Ross og Gucci Mane, uendelige gentagelser og et lydtæppe lo-fi-smadrede beats tager Lil Pump Soundcloud-rappens punkede dogme om enkelthed til et nyt niveau, der dog falder gevaldigt på pladens midterste tracks. Lil Pump afviger ikke et sekund fra sin fleksende livsstil, men viser alligevel tegn på fremskridt som rapper.

Læs også: 10 essentielle sange i den nye bølge af rowdy Soundcloud-rap