’Man’s Not Hot’: Shaquille O’Neal svarer igen på årets bedste hiphop-satire fra England

’Man’s Not Hot’: Shaquille O’Neal svarer igen på årets bedste hiphop-satire fra England
Roadman Shaq hos BBC.

Da vi for et par uger siden udgav den seneste afsnit af Standard, Soundvenues hiphop-podcast, talte vi en del om, at satire-rap var ved at blomstre i Danmark gennem folk som Gigis, Henrik Blomme og BFL.

Men vi overså, at England allerede var blevet ramt af satire-feber. Komikeren Michael Dapaah, der går under navnet Big Shaq (tidligere Roadman Shaq), har nemlig udgivet ’Man’s Not Hot’ – en sang der tilsyneladende har fået UK-scenen til at få kronisk grineflip, alt i mens der produceres en strid strøm af memes. Nu har selveste Shaquille O’Neal også meldt sig på banen – for han er selvfølgelig den originale ‘Big Shaq’.

Oprindeligt var det de karikerede gunshot-lyde i ’Man’s Not Hot’, der fik meme-ekspressen i gang. Big Shaq efterligner nemlig UK-drill scenens overforbrug af pistollyd-adlibs ved at rappe følgende linjer:

»Da ting go skkkkrrrraaa, papakakaka
Skivipipopop and a poopooturrrboom
Skrra, tutukukututoom, poompoom«.

Det hele foregår over UK drill-stjernerne 67’s ’Let’s Lurk’-beat, og absurditeten understreges af, hvor god Big Shaq er til at rappe i drill-flowet. Karikaturen ligger ikke engang særlig langt fra virkeligheden.

Siden er andre dele af sangen også blevet meme-ificeret. Starten af sangen, hvor Big Shaq helt enkelt rapper nogle simple matematik-stykker, er populær, og så er nummerets omkvæd, der handler om, at Big Shaq ikke har det varmt, selv om han har jakke på, også blevet et heftigt brugt meme-materiale. (Der er blandt andet et billede af Skepta med en ekstremt varm jakke, der er virkelig sjovt).

Nu har historien altså også fået en ny drejning, i det Shaquille O’Neal (der var en rigtig god basketspiller og en ikke så god rapper) har lavet sin egen version af sangen, hvor han claimer navnet Big Shaq.

Hvem gør det bedst?

Hør det nyeste afsnit af Standard: Dansk satire-rap udstiller genrens klicheer – fra Gigis til BFL

Annonce