Premiere: The New Spring ser spøgelser i videoen til ‘Gershwin Wakes Up Singing’

Premiere: The New Spring ser spøgelser i videoen til ‘Gershwin Wakes Up Singing’

I starten af september udgav The New Spring sin første single fra det kommende album ‘Wholly Wholly’, som udkommer i februar. Singlen ‘Gershwin Wakes Up Singing’ (som vi kårede til et af ugens Top Tracks) har nu også fået en video, instrueret af Nick Bruhn Petersen.

Videoen foregår i Bibliotekshaven bag Det Kongelige Bibliotek, og Nick Bruhn Petersen fortæller i en pressemeddelelse om idéen bag nummerets billedside: »I sangen vågner Gershwin og finder sin egen døde krop, hvormed han indser, at han er død. Med det som udgangspunkt ville jeg gerne lade Bastian gå igen, og billedet fortolkes derfor af forskellige genfærd«.

Bastian Kallesøe, som er manden bag The New Spring, fortæller ligeledes, at sangen handler om at opdage, at man er død, og de følelser, der følger med: »Der er den åbenlyse skuffelse over ikke at være i live længere. Og der er den ligeså åbenlyse fascination ved muligheden for endelig at kunne røre ved din egen døde krop. Og til sidst er der den flotte, lidt fjollede og i hvert fald komplet nytteløse erkendelse af, at du engang rent faktisk var i live«.

Sangen, som derudover er en hyldest til den afdøde amerikanske George Gershwin, er et melodiøst folknummer, der fint underbygges af videoens stilfærdige, forundrede stemning.

‘Wholly Wholly’ udkommer den 2. februar 2018 og er The New Springs fjerde album siden debutalbummet i 2011. Senest udgav han ‘Late Bloomer’ i 2014.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.