Raske Penge synger om slaveriet i de danske kolonier på ‘Blodsukker’

Raske Penge synger om slaveriet i de danske kolonier på ‘Blodsukker’

Som en del af DR’s historiesatsning har Raske Penge lavet nummeret ‘Blodsukker’, der fik premiere i Lågsus’ Danmarkhistorie på P3.

‘Blodsukker’ handler om slaveriet i det tidligere Dank Vestindien, og Raske Penge ønsker med nummeret at genfortælle historien om, hvordan slaverne opnåede deres frihed. »Jeg synes, det er på tide, at vi gør de slavegjorte til heltene i deres egen frihedskamp og giver dem anerkendelse for, at de i sidste ende opnåede frihed af egen drift«, fortæller Raske Penge til DR.

‘Blodsukker’ er lavet i samarbejde med Pato, TopGunn og Morten McCoy.

Tidligere har Suspekt, Shaka Loveless og Fallulah også bidraget med numre, der fortæller om en specifik del af Danmarkshistorien. Suspekt og Shaka Loveless lavede nummeret ‘Velkommen Hjem’ om udstationerede soldater, mens Fallulah lavede ‘Solarium’, der handlede om tilbedelse af solen i bronzetiden.

Annonce